Sarja: Kakkonen
Aika: 25.9.2022 klo 17:00
Paikka: Säterinniitty
Tulos: 5—1 (2—1)

Runkosarjan viimeisessä kotipelissä kohdattiin Liedon pallo. Vieraat saapuivat paikalle vähäväkisinä mutta selkeällä pelisuunnitelmalla. Alusta asti FC Espoo hallitsi palloa, mutta aukon löytäminen sitkeästä puolustuksesta oli vaikeaa. Ensimmäisestä maalipaikasta vastasikin Lieto, joka pääsi vetämään vapaapotkun jälkitilanteesta, ja Tanja Jaakola sai venyä parhaimpaansa estääkseen avausmaalin.

Avausmaalista sitten vastasikin kotijoukkue. Sara Jaatinen katkaisi Liedon hyökkäykseenlähdön, kiersi maalivahdin ja sijoitti tyhjiin 0—1-maalin. Muutama minuutti myöhemmin Essi Rauhamaa antoi kulmapotkun, joka otti maalin edustalla pienen kimmokkeen. Olivia Koskela ehätti takatolpalle ja viimeisteli varmasti 0—2-maalin, kun varttitunti oli pelattu.

FC Espoo jatkoi painostusta ja osui maalipuihin kolme kertaa kymmenen minuutin sisään. Espoon lisäjohto roikkui ilmassa, mutta maali tehtiinkin toiseen päähän, kun Liedon hyökkääjä murtautui puolustuslinjan taakse ja sijoitti 2—1-kavennuksen. Lieto sai tästä virtaa ja käynnisti painostusjakson, joka jatkui puoliajan loppuun.

Toinen puoliaika ei olisi voinut alkaa paremmin. Jaatinen pääsi heti läpiajoon ja sijoitti alanurkkaan 3—1-johtomaalin. Espoo kehitti peliä kärsivällisellä pallonhallinnalla väsyttäen vastustajia, jotka eivät enää jaksaneet karvata korkealta. Monen lupaavan tilanteen jälkeen Tessa Tuomela antoi kulmapotkun. Nicole Flink puski jatkon oikean tolpan kautta sisään. Tilanne 70 minuutin kohdalla 4—1.

Lieto ei enää jaksanut luoda vastapeliä. Espoon tilanteet seurasivat toisiaan, kunnes 90. minuutilla Taru Ylä-Peräinen syötti Jaatiselle ja tämä kimmautti pallon tarkasti tolpan kautta sisään. Loppunumeroiksi tuli siten 5—1.