Sarja: Kakkonen
Aika: 27.8.2022 klo 14:00
Paikka: R.V. Group -areena
Tulos: 2—7 (0—3)

KaaPo kohdattiin täydellisessä kesäsäässä. Alusta asti FC Espoo vyörytti monipuolisia hyökkäyksiä melkein minuutin välein. 8. minuutilla Sara Jaatinen syötti Minka Sukaselle, jonka keskitys kimposi puolustajasta Olivia Koskelalle avopaikkaan ja tämä veti varmasti 0—1-johtomaalin. Ja Espoon hyökkäykset jatkuivat vaarallisina. Jaatinen pääsi läpijuoksuun ja ohjasi pallon hieman ohi. Nicole Flink puski vapaapotkusta maalin katolle. Mari Heiskanen jakeli keskikentältä nappisyöttöjä milloin Jaatiselle, milloin Koskelalle, milloin Sukaselle, ja toinen johtomaali oli joka kerran vähästä kiinni.

Kotijoukkueen ensimmäinen tilaisuus syntyi 19. minuutilla korkeasta nostosta Espoon linjaan. Puolustus ei saanut palloa purettua, vaan KaaPo-kärki pääsi yrittämään. FC Espoon onneksi veto suuntautui suoraan Tanja Jaakolan syliin. 31. minuutilla Essi Rauhamaa antoi kulmapotkun, ja Flink pääsi puskemaan kenenkään häiritsemättä 0—2-maalin. Pari minuuttia myöhemmin Rauhamaa ja Tessa Tuomela kamppailivat boksin nurkalla ja mursivat puolustuksen. Heittäytyvä maalivahti sai torjuttua Tuomelan vedon alanurkasta kulmapotkuksi. Rauhamaa antoi kulman, ja jälleen Flink puski paraatipaikalta 0—3-maalin. Maali merkittiin Sukaselle, koska pallo kimmahti matkalla hänen mahastaan.

Flink puskee kulmapotkusta 0—2-maalin.

FC Espoo jatkoi painostusta, mutta 40. minuutilla kotijoukkue oli päästä kaventamaan, kun kaksi hyökkääjää lähti nopeaan vastahyökkäykseen, mutta Anna-Riikka Pousi pysäytti hyökkäyksen yksin toimin. Vielä ennen puoliajan päättymistä Espoon puolustus pelasi huolimattomasti ja tarjosi KaaPolle vetopaikan, mutta veto meni hieman ohi maalin.

Toiselle puoliajalle KaaPo oli muuttanut taktiikkaansa, ja suurella riskillä piti puolta joukkuetta koko ajan keskiviivan tuntumassa, vaikka FC Espoo hääräisi selustassa. 53. minuutilla Rauhamaa siirsi pallon itselleen juoksuun ja keskitti matalana. KaaPon puolustus ei päässyt katkoon, vaan Koskela nosti pallon lähietäisyydeltä maalin kattoon, ja Espoo oli jo 0—4-johdossa.

58. minuutilla KaaPo nosti pitkän pallon keskiviivan yli. Jaakola tuli kauas maaliltaan vastaan, mutta oma puolustus ei ollut juonessa mukana. Pallo livahti ohi, ja KaaPo-kärki pääsi siirtämään pallon tyhjään maaliin. Tilanne 1—4. Peli alkoi velloa. 76. minuutilla KaaPo pääsi hyvin lähelle lisämaalia, kun Jaakola joutui torjumaan kolme lähivetoa parin sekunnin sisään.

Tähän KaaPon hyökkäykset päättyivät, ja Espoo alkoi vyöryttää jälleen omiaan. 87. minuutilla Koskela syötti laitaan Jaatiselle. Tämä keskitti matalana maalin eteen Isatou Ndow'lle, joka veti läheltä 1—5-johtomaalin. Pari minuuttia myöhemmin Koskela pelasi Jaatiselle ja tämä takaisin Koskelalle, ja taas lähiveto tuotti maalin. Ja lisäajalla Ndow teki ratkaisevan esityön ja syötti Siiri Hurmeelle, tämä edelleen Koskelalle, ja tämä jatkoi Jaatiselle, joka veti boksin nurkalta 1—7-johtomaalin.

Vielä loppusekunneilla kotijoukkue sai hieman lohtua, kun Espoon huolimaton puolustaminen antoi pallon ilmaiseksi KaaPon hyökkääjälle ja tämä pääsi liruttamaan tolpan nurkalle loppunumeroiksi 2—7.