Sarja: Kakkonen
Aika: 7.6.2022 klo 20:15
Paikka: Espoonlahden tekonurmi 2
Tulos: 2—1 (0—0)

Sarjanousija EPS emännöi peliä Espoonlahden aurinkoisessa illassa. Peli alkoi FC Espoolta lupaavilla hyökkäyksillä. 6. minuutilla Minka Sukanen syötti Sara Jaatiselle, joka nosti pallon ylärimaan. Kimmoke tuli avopaikkaan Liisa Merisalulle, mutta hän ei saanut palloon osumaa.

Tämän jälkeen kotijoukkue otti pallonhallinnan. Nopeat epsiläiset karvasivat ahnaasti ja estivät FC Espoon syöttöpelin. Toisaalta FC Espoon puolustus pystyi valtaosin pitämään EPS:n poissa parhailta tekopaikoilta. Ensimmäisen jakson puolivälissä Sani Isokivijärvi veti vaparin muurin yli yläriman alle mutta hieman liian keskelle, joten maalivahti sai kurotettua pallon kulmapotkuksi. Kulmapotkun jatkotilanteesta Essi Rauhamaa veti laidalta kaukovedon, joka putosi maalin katolle.

Ensimmäisen puoliajan loppu mentiin täysin EPS:n komennossa. Se pääsi toistuvasti murtautumaan puolustuslinjan läpi, mutta milloin Emilia Tuomela sai varvasta väliin, milloin sijoitus meni ohi maalin, milloin veto meni päin puolustusta.

Toinen puoliaika näytti alkavan samalla EPS-pyörityksellä. Kuitenkin heti 48. minuutilla Jaatinen pääsi karkuun suoraan E. Tuomelan avauksesta. Jaatinen oli jo avopaikassa mutta siirsi pallon puolustajan taitse Merisalulle, joka sijoitti maalivahdin kainalon alta 0—1-johtomaalin. FC Espoo loi heti lisää uhkaa. 51. minuutilla Merisalu riisti pallon maalivahdilta, mutta tämä sai juuri jalan ohituksen tielle. Hetkeä myöhemmin Isokivijärvi nosti pallon linjaan, mistä Merisalu vei pallon puolustajien nenän edestä. Hänen sijoituksensa meni vain vähän ohi.

Tilanteet velloivat. FC Espoo oli vahvempi, mutta 64. minuutilla EPS osui ylärimaan. 81. minuutilla FC Espoon kulmapotkusta pallo ajautui María Soriano Méndezille avopaikkaan, mutta sijoitus ohjautui maalivahtia kohti. Muutama minuutti myöhemmin FC Espoon puolustus oli ohjata pallon omaan maaliin, mutta E. Tuomelan reaktiotorjunta piti maalin puhtaana. Mutta sitten FC Espoon vapaapotkukuvio keskialueella meni mönkään, ja EPS pääsi vastahyökkäykseen. Seurasi monta menetettyä kaksinkamppailua, ja lopulta EPS-pelaaja ohjasi maalivahdin edestä pallon maaliin. Tilanne tasan 1—1.

90. minuutilla Merisalu päihitti neljä puolustajaa ja pääsi yrittämään hyvästä paikasta. Valitettavasti veto meni suoraan maalivahdin syliin. Viimein lisäajalla kotijoukkue nosti pallon FC Espoon päätyrajalta rangaistuspilkun seutuville. EPS-pelaaja osui palloon ilmasta parin pelaajan maskin takaa, eikä E. Tuomela ehtinyt reagoida alanurkkaan pomppivaan palloon. Näin ankaran kamppailun voittajaksi selviytyi lopulta EPS numeroin 2—1.