Peliraportti

Peli: FC Espoo — TKT
Sarja: Kakkonen
Aika: 8.5.2022 klo 17:00
Paikka: Säterinniitty
Tulos: 4—1 (1—0)

FC Espoo on uuden tilanteen edessä, kun se on määrätty pelaamaan Kakkosen A-lohkoa. Näin se kohtaa uusia lounaissuomalaisia tuttavuuksia, joihin ei ole saatu kosketusta edes harjoituskaudella. Kauden avasi kotiottelu Tampereen Kisatovereita (TKT) vastaan. Äitienpäivän peli pelattiin tuulisissa oloissa lämpimän auringonpaisteen ja pienten räntäkuurojen vuorotellessa.

Peli olisi tuskin voinut alkaa espoolaisittain paremmin: Sara Jaatinen riisti pallon parin minuutin pelin jälkeen ja syötti pallon linjan läpi Liisa Merisalulle, joka veti verkon perukoille 1—0-johtolukemat. Ensimmäiset 20 minuuttia pelattiinkin melkeinpä yhtä päätä, ja Merisalun toinen osuma oli jokusen kerran lähellä. TKT pääsi kuitenkin pikku hiljaa peliin mukaan ja pystyi enenevässä määrin painamaan peliä FC Espoon kenttäpuolelle.

Puoliajan lopussa vieraat jo hallitsivat peliä, mutta 43. minuutilla Espoolle avautui upea maalipaikka, kun Jaatinen juoksi laitaa pitkin ja keskitti Olivia Koskelalle avopaikkaan. Koskela sai tähtäillä maalivahdin edessä rauhassa pari sekuntia, mutta tämä sai ilmiömäisellä jalkatorjunnalla selvitettyä etunurkkasijoituksen kulmapotkuksi.

Heti tauon jälkeen FC Espoon peli lupaili taas hyvää. Kuitenkin 51. minuutilla TKT syötteli näyttävästi pelaajalta toiselle ja toimitti pallon Espoon maalin eteen, missä hyökkääjä kääntyi pidettynä ja laukaisi. Tanja Jaakola sai jalkaa väliin, mutta pallo kimposi kuitenkin maaliin, ja tilanne oli tasan 1—1.

Peli jatkui vieraiden komennossa, eikä Espoo saanut aikaan organisoituja hyökkäyksiä. TKT:n paine kulminoitui 63. minuutilla, kun kulmapotkun puskujatko osui FC Espoon maalin ylärimaan. Tästä eteen päin TKT näytti käyttäneen energiavaransa, ja kotijoukkue otti jälleen ohjaimet käsiinsä. Parin lupaavan espoolaishyökkäyksen jälkeen Jaatinen keskitti TKT:n maalin edustalle. Merisalu jatkoi lähietäisyydeltä, mutta maalivahti torjui. Merisalu yritti vielä kimmoketta, mutta jälleen maalivahti pääsi väliin. Mutta Merisalun kolmatta jatkoa kukaan ei enää voinut estää: tilanne 2—1.

Espoon paine jatkui ja maalipaikkoja syntyi. 75. minuutilla pallo oli maalinedushässäkässä jo ylittämässä TKT:n maaliviivan, kun puolustaja vaistomaisesti kurotti kätensä pallon eteen. Välitön suihkukomennus oli seurauksena. Merisalu veti rangaistuspotkun tarkasti tolpan juuresta sisään täydentäen hattutempun: tilanne 3—1. TKT ei pystynyt luomaan enää vastapainetta. Sen sijaan FC Espoo kaunisteli vielä numeroita lisäajalla: Vilma Silvennoinen syötti Merisalulle juoksuun. Tämä keskitti maalin edustalle, mistä María Soriano Méndez jatkoi pallon maaliin. Näin peli päättyi FC Espoon 4—1-voittoon.