Sarja: Kakkonen
Aika: 29.5.2022 klo 17:00
Paikka: Säterinniitty
Tulos: 3—1 (1—0)

FC Espoo sai vieraakseen KaaPon, joka oli aloittanut kauden kolmella voitolla. Alkuminuuttien tunnustelun jälkeen kotijoukkue otti peliä haltuun. 6. minuutilla Minka Sukanen ohitti puolustajansa laidalla ja antoi matalan keskityksen Sara Jaatiselle. Puolustaja työnsi Jaatista selästä ratkaisevalla hetkellä, joten ohjaus jäi heikoksi ja maalivahti sai tökättyä sen varpaalla kulmapotkuksi.

Varttitunnin pelin jälkeen KaaPo oli täysin ottavana osapuolena, ja Espoo oli jättänyt käyttämättä monta loistavaa maalipaikkaa. Viimein 22. minuutilla Essi Rauhamaa ja Liisa Merisalu järjestivät rangaistusalueelle hässäkän, ja pallo kimpoili Olivia Koskelalla, joka sijoitti pallon maalin oikeaan alanurkkaan. FC Espoo johti 1—0.

KaaPo ei juuri päässyt palloon ja silloinkin vain purki saman tien pitkää palloa vastatuuleen. 37. minuutilla Iida Nivala heitti pallon Rauhamaalle, joka haki vetopaikan; vasemman jalan veto meni kymmenen senttiä maalin yli. FC Espoon hyökkäykset vyöryivät, mutta KaaPo puolusti boksiaan sinnikkäästi, joten tauolle mentiin vain 1—0-johdossa.

Toisen puoliajan aluksi Jaatinen keskitti maalin eteen, mutta Merisalu ei ihan ehtinyt palloon. Hetken päästä Jaatinen keskitti jälleen, mutta Koskela ei yltänyt puskuun. Ja saman tien Koskela keskitti maalin eteen, mutta Jaatinen ei aivan päässyt palloon. Mutta nyt KaaPo alkoi saada omaa peliään toimimaan roikuttamalla hankalia palloja myötätuuleen Espoon puolustuslinjaan.

Tunnin pelin jälkeen Koskelaa rikottiin. Sani Isokivijärven vapari 20 metristä meni vain hieman yli maalin. Hetken päästä Rauhamaa kaadettiin ja hän tarjoili nappivaparin 35 metristä maalin eteen, mutta Koskela ei saanut askelia sopimaan. Sitten Rauhamaa katkaisi KaaPon syötön, otti tyhjät pois ja jatkoi Merisalulle. Tämä juoksi laitaa pitkin ja tarjosi Isokivijärvelle, joka sai tähtäillä avoipaikassa sekunnin, pari, ennen kuin sijoitti 2—0-johtomaalin.

72. minuutilla FC Espoo menetti pallon keskialueella hyökkäykseenlähdössä eikä puolustus pystynyt estämään puikkelehtivaa hyökkääjää, joka kavensi numeroiksi 2—1. KaaPo jatkoi roikkupallopommitusta. Osan ajasta myötätuuli painoi pitkät pallot maalipotkuiksi, mutta ajoittain pahat pomput tarjoilivat vieraille tilaisuuksia murtautumiseen. Molemmat joukkueet pääsivät yrittämään maalia. 81. minuutilla KaaPo veti vaikean pallon, jonka Tanja Jaakola sai vai vaivoin pidettyä maaliviivan paremmalla puolella.

Viimein 3. lisäminuutilla Merisalu seurasi palautussyöttöä ja onnistui riistämään pallon KaaPon maalivahdilta ja toimittamaan pallon maaliin. Tämä suoritus jäi pelin viimeiseksi, joten FC Espoo voitti pelin 3—1.