Sarja: Kakkonen
Aika: 21.5.2022 klo 13:00
Paikka: Urheilukeskuksen tekonurmi
Tulos: 3—2 (0—1)

Porissa oli leppeä, aurinkoinen sää, joskin reipas sivutuuli painoi peliä jatkuvasti toiselle laidalle ja sivurajan yli. Peli alkoi sekavasti, eikä kumpikaan joukkue saanut syöttöpeliään kuntoon. Kuitenkin FC Espoo sai 9. minuutilla aikaan kauniin kombinaation, kun Minka Sukanen heitti sivurajaheiton Essi Rauhamaalle, tämä syötti Sara Jaatiselle ja tämä edelleen Liisa Merisalulle. Merisalu sijoitti varmasti vierasjoukkueen 0—1-johtomaalin.

MuSa oli kuitata seuraavalla minuutilla maalinedushässäkästä. Tanja Jaakola heittäytyi viime tingassa pallon eteen, ja Pauliina Niveri siivosi maaliviivalta. Saman tien tapahtui toisessa päässä, kun Jaatinen syötti rangaistusalueen läpi ja Merisalu vuoti syötön Olivia Koskelalle. Koskelan jatko suuntautui kuitenkin ohi maalin.

FC Espoo oli saanut pelin kulkemaan. 15. minuutilla Merisalu syötti Vilja Bergholmille ja tämä vapautti Jaatisen. MuSan maalivahti oli kuitenkin ehättänyt vastaan kauas maaliltaan ja esti Jaatisen aikeet. MuSa karvasi tehokkaasti muttei pystynyt luomaan omaa peliä. FC Espoolla oli taas hyvä tilaisuus kasvattaa johtoa 33. minuutilla, kun Rauhamaa, Jaatinen ja Koskela tarjosivat paikan Bergholmille, mutta potku meni yli maalin. Näin tauolle lähdettiin niukassa 0—1-johtotilanteessa.

Toiselle puoliajalle MuSa tuli uudella ilmeellä ja muodostelmalla, ja se näkyi heti tulostaululla. 50. minuutilla porilaislaituri ohitti Espoon puolustuksen ja veti kovan laukauksen tolppaan. Kimmoke tuli suoraan toisen MuSa-hyökkääjän jalkaan boksin toiselle nurkalle, ja hän veti varmasti sisään 1—1-tasoituksen. MuSa jatkoi painostusta. 54. minuutilla porilaisen näyttävä kaukoveto painui vastustamattomasti tolpan vierestä verkon perukoille, ja yhtäkkiä kotijoukkue oli 2—1-johdossa.

FC Espoo pääsi nyt pikku hiljaa taas peliin mukaan ja sai aikaan muutaman mukavan tilaisuuden. Lopulta 73. minuutilla Sukanen syötti Jaatiselle boksiin ja tämä viereen avopaikkaan Koskelalle. Koskela sijoitti varmasti, ja tilanne oli tasan 2—2. Mutta eipä aikaakaan, kun MuSan pelaaja pääsi vetämään rangaistusalueen rajalta. Veto muutti suuntaa puolustuksesta, eikä Jaakolalla ollut mahdollisuutta. MuSa otti 3—2-johdon. Pari minuuttia myöhemmin Merisalu veti kaukaa kohti ylänurkkaa, mutta MuSa-vahti ylsi näppeineen torjuntaan. FC Espoo hallitsikin viimeistä varttia, mutta vimmattu yritys ei tuottanut tulosta, joten kotimatkalle lähdettiin pisteittä.