Sarja: Kakkonen
Aika: 12.8.2018 klo 14:15
Paikka: Laaksolahden tekonurmi
Tulos: 4—2 (2—2)

EBK:n vastavierailu Laaksolahdessa alkoi pahaenteisesti: FC Espoon puolustusvirhe heti pelin toisella minuutilla tarjosi EBK:n hyökkäjälle avopaikan, ja hän käytti sen myös hyväkseen. FC Espoo hallitsi palloa, mutta 18. minuutilla toinen puolustusvirhe salli EBK:n rangaista 0—2-johtomaalilla.

Mitään hätäännystä ei kuitenkaan syntynyt. Näitä paria virhettä lukuun ottamatta peli oli täysin kotijoukkueen hallussa, ja peli kulki mukavasti. Niinpä jo pari minuuttia myöhemmin Sara Jaatinen pompotti pallon EBK:n puolustajien päiden yli ja nosti pallon maalin eteen. Pallo pomppi Iida Pesoselle, joka kuoletti pallon ja veti 1—2-kavennuksen lähietäisyydeltä.

FC Espoon hyökkäykset vyöryivät, ja lupaaville paikoillekin päästiin. Tasoitusta saatiin kuitenkin odottaa aina 45. minuutille, jolloin Pesonen nosti juoksupallon linjan yli. EBK:n maalivahti tuli pitkälle vastaan ja ehti syöttöön, mutta torjunta tuli suoraan Tessa Tuomelalle keskiympyrään. Tuomela ei häkeltynyt vaan veti pallon rauhallisesti 30 metristä tyhjään maaliin. Taukonumerot 2—2.

Toinen puoliaika alkoi vellovalla pelillä. Eerika Marmo keskitti erinomaisesti maalille, mutta Aurora Trobergin jatko ohjautui hieman ohi. Hieman myöhemmin EBK:n hyökkääjä pääsi läpiajoon, mutta Tiina Krooks ehätti hätiin oikea-aikaisella vastaantulolla. 58. minuutilla Pesonen taisteli kotijoukkueelle kulmapotkun. Seurasi heti toinen kulmapotku, ja Emilia Jokelan pukkaus näytti ylittävän maaliviivan ilmassa, ennen kuin puolustaja palautti pallon kentälle. Maalia ei tuomittu.

FC Espoon maali roikkui taas ilmassa. 72. minuutilla Tuomela riisti pallon ja syötti sen Trobergille, joka murtautui vahvasti puolustuslinjan läpi ja sijoitti tarkasti 3—2-johtomaalin.

EBK ei saanut hyökkäyspeliään käyntiin, vaan FC Espoo jatkoi myllytystään. 81. minuutilla FC Espoo lähti nopeaan hyökkäykseen kolmella kahta vastaan. Siiri Perälä kuljetti palloa vasenta laitaa, pysäytti juoksunsa, harkitsi ja syötti suoraan Trobergin lapaan rangaistusalueen rajalle. Troberg murtautui jälleen ja sijoitti ulkosyrjällä 4—2-maalin.

FC Espoolla oli vielä hyviä paikkoja lisätä johtoa, mutta maalia ei syntynyt. Vierasjoukkue oli kaventaa 88. minuutilla vastahyökkäyksestä. Kaukoveto näytti jo painuvan FC Espoon maaliin, mutta Krooks sai sormenpäillään nostettua pallon ilmaan ja nappasi sitten heittäytymällä kierteisen pompun. Näin lopputulokseksi jäi FC Espoon 4—2-kotivoitto.