Aika: 26.5.2018 klo 19:00
Paikka: Lahden kisapuiston stadion
Tulos: 1—1 (0—0)

FC Espoo vieraili Lahdessa täydellisessä kesäsäässä. Pelialusta oli mitä mainioin, ja se kasteltiin ennen peliä sopivan liukkaaksi suuren maailman tyyliin.

Ensimmäisen puoliajan käsikirjoitus oli selvä. FC Espoo kehitteli hyökkäyksiään lyhytsyöttöpelillä ja piti palloa vastustajan kenttäpuoliskolla. Kyysysi puolestaan vetäytyi omalle puolelleen ja kyttäsi Espoon virhettä, josta se voisi käynnistää nopean vastahyökkäyksen. FC Espoo ei juuri päässyt omista hyökkäyksistään maalipaikoille mutta kylläkin tarjosi emännille monia mahdollisuuksia rangaista huolimattomista syötöistä. FC Espoon pelastus oli Kuusysin huono viimeistely sekä puolustuslinja, joka kykeni ratkaisevasti hidastamaan ylivoimahyökkäykset. Kuusysin paras paikka syntyi 44. minuutilla Espoon pallonmenetyksestä; maali varjeltui vain Tiina Krooksin oikea-aikaisella vastaantulolla.

Toinen puoliaika alkoi riemukkaissa merkeissä. 50. minuutilla Sara Jaatinen vapautti Aurora Trobergin, joka sijoitti huolellisesti 0—1-johtomaalin. Tämä sai FC Kuusysin muuttamaan taktiikkaansa täysin: se rupesi karvaamaan aggressiivisesti ja hyökkäämään aktiivisesti. Kuusysin hyökkäykset vyöryivät minuutista toiseen, ja vain Krooksin ilmiömäiset torjunnat estivät tasoitusmaalin syntymisen.

Johtomaali on syntynyt.

Peli oli valtaosaltaan Kuusysin painostusta. 72. minuutilla Jaatinen taisteli kuitenkin pallon itselleen ja keskitti sen Trobergille. Tämän jatko meni hieman ohi maalista. Kuusysi jatkoi painostustaan ja ansaitsi kulmapotkuja. 78. minuutilla Kuusysin kulmapotku torjuttiin keskialueelle. Kuusysin pelaaja sai asetella kaikessa rauhassa laukauksen, joka osui tarkasti FC Espoon maalin ylänurkkaan. Tilanne tasan 1—1.

86. minuutilla Krooks esti heittäytymällä Kuusysin johtomaalin. Hieman ennen loppua Jaatinen vapautti Trobergin toistamiseen, mutta sijoitus ohjautui hieman tolpan väärälle puolelle.

Peli olisi voinut päättyä kumman tahansa joukkueen voittoon. Kuusysin voisi kuitenkin luulla harmittelevan tasapeliä enemmän, sillä niin monta varmaa maalipaikkaa kilpistyi Krooksin unelmapeliin.

Eerika Marmo on palannut Kakkosen kentille.