Sarja: harjoitusottelu
Aika: 11.3.2018 klo 18:00
Paikka: Paloheinän tekonurmi
Tulos: 0—3 (0—2)

FC Espoo pelasi kevään ensimmäisen harjoitusottelunsa HPS/2:ta vastaan. Kotijoukkue toi peliin fyysisyyttä, aktiivista karvausta ja juoksuja linjan taakse. FC Espoo puolestaan keskittyi pitämään palloa ja rakentamaan monipuolisia hyökkäyksiä.

Pelin alussa molemmilla joukkueilla oli hyvät maalintekopaikat.  Sara Jaatinen murtautui linjan taakse, mutta puolustaja pääsi viime tingassa estämään laukauksen. Vastaavasti HPS veti vaarallisesti kaksikin kertaa, mutta Tiina Krooks torjui molemmat yritykset heittäytymällä.

Parinkymmenen minuutin pelin jälkeen HPS:n maalivahdin avaus jäi lyhyeksi. Kaisla Raatikainen pukkasi pallon takaisin rangaistusalueen rajalle. Jaatinen kamppaili pallon itselleen, loi vetopaikan ja sijoitti avausmaalin. Tilanne 0—1.

Muutama minuutti myöhemmin Emmi Koskenvesa keskitti kulmapotkun maalille. Maalivahti ei ylettynyt palloon, vaan se lipesi hänen sormistaan maalin eteen, mistä Tessa Tuomela ohjasi sen edelleen maaliin. Tilanne 0—2.

FC Espoolla oli vielä monia maalintekotilaisuuksia: Ella Saajo pääsi vetämään muutamastakin hyvästä paikasta, ja Ida Ekman syötti pari murtavaa läpisyöttöä. Eva Pitkänen teki kulmasta suoraan maalin, joka tosin hylättiin samanaikaisen rikkeen takia. Kun Espoon puolustus pystyi nollaamaan HPS:n läpijuoksut ja Krooks torjui vielä yhden vedon, puoliaikatulokseksi jäi 0—2.

Toinen puoliaika ei juuri tuottanut maalipaikkoja. Kumpikin joukkue sai liudan kulmapotkuja, mutta maalivahtien ei tarvinnut puuttua peliin. 61. minuutilla HPS sai ottelun parhaan maalintekotilaisuutensa katkaistuaan kierrätyssyötön. HPS:n nopea kärki veti läpijuoksun päätteeksi häirittynä sivuverkkoon.

Ottelun loppuminuuteilla FC Espoo sai kulmapotkun. Saajo syötti sen maata pitkin rangaistusalueen rajalle, mistä Koskenvesa veti pallon suoraan komeasti ylänurkkaan. Näin FC Espoo voitti ottelun 0—3.