Sarja: Kakkonen
Aika: 21.7.2018 klo 14:30
Paikka: Leppävaaran tekonurmi 1
Tulos: 3—1 (1—1)

Jos LePa piti kohdata kolmenkymmenen asteen helteessä, VJS-pelin lisämausteena oli ahdistava kosteus. Ensimmäinen puoliaika oli FC Espoon hallintaa, kun VJS joutui tyytymään pitkiin palloihin. Siiri Perälä kuljetti palloa toistuvasti VJS-puolustajansa ohi ja hankki lukemattoman määrän kulmapotkuja. Mutta yhtä usein VJS:n puolustus ehti kulmapotkuihin päineen ensimmäisenä. VJS puolestaan sai aika kepeistä kontakteista muutaman vapaapotkun, joista yksi pamahti FC Espoon maalin tolppaan.

Maalia saatiin odotella 43. minuutille. Aurora Troberg ja Iida Pesonen riistivät pallon VJS:n keskikentältä ja sujauttivat sen linjan läpi Sara Jaatiselle juoksuun. Tämä sijoitti ulkosyrjällä oikeaan alanurkkaan 1—0-johtomaalin. VJS:n vastausta ei tarvinnut odotella kauan. Heti seuraavasta aloituksesta pallo pomppi yksinäiselle VJS-kärjelle, joka sai näin 20 metristä esteettömän vetopaikan; veto ylänurkkaan ja tilanne oli heti tasan 1—1.

Toisella puoliajalla kumpikin joukkue sai selvempiä maalintekotilaisuuksia. Ennen juomataukoa VJS:llä oli sarja vaarallisia tilanteita, mutta Tiina Krooks, Anna-Riikka Pousi ja Emmi Koskenvesa estivät pahanteon. Juomatauon jälkeen peli olikin sitten yhtä maalia. Jaatinen, Troberg ja Pesonen järjestivät namupaikkoja, mutta uskomattomasti VJS:n maali varjeltui. Lopulta 78. minuutilla Katja Niittysalo teki harhautuksen keskikentällä ja syötti mainiosti linjan läpi Perälälle. Perälä tarjoili takaviistoon Ella Saajolle, joka sijoitti maalin edestä 2—1-johtomaalin.

80. minuutilla nähtiin harvinainen tilanne, jota varten joukkueet eivät juuri harjoittele. VJS-puolustaja kuoletti maalinsa edessä FC Espoon pitkän keskityksen, ja maalivahti poimi pallon käsiinsä. Tuomari häkeltyi mutta puhalsi muutaman pitkän sekunnin jälkeen pilliinsä palautuksen merkiksi. Pallo pantiin kuuteen jaardiin, ja VJS:n naiset aseteltiin riviin maaliviivalle. Perälä tarjosi pallon kevyellä kosketukselle Saajolle, ja tämä veti sen maaliin. FC Espoo loi vielä muutaman tilanteen, mutta maaleja ei nähty, joten lopputulokseksi jäi FC Espoon 3—1-voitto.