Sarja: Kakkonen
Aika: 6.5.2018 klo 19:15
Paikka: Vantaankosken tekonurmi
Tulos: 2—6 (0—4)

FC Espoon vierailu Vantaankosken kuplassa alkoi uneliaasti. Heti alkuun VJS katkaisi kierrätyksen, ja emäntien johtomaalilta vältyttiin vain hyvällä onnella. Peli jatkui epämääräisissä merkeissä vielä joitakin minuutteja, ennen kuin espoolaiset alkoivat löytää oman pelinsä. 8. minuutilla Aurora Troberg veti pallon ylärimaan, ja Espoo sai vielä kaksi jatkovetoa, mutta ne kilpistyivät VJS:n puolustusmuuriin.

Varttitunnin pelin jälkeen Katja Niittysalo keskitti pallon maalille. Ida Ekman jatkoi pallon maalinsuulle, mistä Sara Jaatinen veti johtomaalin 0—1. Tästä eteen päin peli oli tukevasti FC Espoon hallussa. 17. minuutilla Troberg haastoi puolustajan. VJS-puolustaja sai osumaa palloon, mutta se ei Trobergin menoa hidastanut. Tämä pinkoi VJS:n kentänpuoliskon läpi, kiersi vastaan tulevan maalivahdin ja ohjasi tarkasti pienestä kulmasta 0—2-maalin.

Ennen puolta tuntia FC Espoo sai kaksi kulmapotkua. Ensimmäisen Hanna Antikainen jatkoi jalalla tolpan vierestä ohi, toisen hän pukkasi päällä hieman yläriman yli. Sitten 29. minuutilla Troberg löysi maalin edestä Minna Pulkkisen, joka veti jo 0—3-maalin sisään. Kymmenisen minuuttia myöhemmin Tessa Tuomela syötti keskeltä vasempaan laitaan Niittysalolle, joka palautti pallon Tuomelalle rangaistusalueen rajalle, mistä tämä veti pallon vastustamattomalla kierteellä tolpan viereen numeroiksi 0—4.

Kun muista paikoista maaleja ei tehty, 0—4 jäi taukotulokseksi, eikä maalivahti Suvi Vuori ollut vielä joutunut torjuntatöihin.

Toisen puoliajan alussa VJS sai hyvästä paikasta vapaapotkun. Suora veto meni yli FC Espoon maalin. Muutama minuutti myöhemmin FC Espoo sai sivurajaheiton VJS:n päädyssä. Troberg linkosi pallon maalin eteen, mistä Ekman jälleen jatkoi pallon avopaikkaan, eikä Isa Haapakoski erehtynyt. Johtonumerot 0—5.

VJS ei masentunut vaan päin vastoin alkoi päästä peliin mukaan. Vuori katkaisi yhden VJS:n läpiajoyrityksen ja Sanni Huusari toisen. Toisessa päässä Vantaan maalivahti torjui heittäytymällä Haapakosken ja Sara Litmasen vedot. FC Espoon päässä huolimaton palautus johti VJS:n maalipaikkaan, jonka Vuori kuitenkin torjui.

81. minuutilla Niittysalo keskitti jälleen pallon maalille. Litmanen veti läheltä 0—6-maalin. VJS:n sitkeä yrityskin palkittiin seuraavalla minuutilla, kun VJS-kärki rankaisi Espoon puolustusvirheestä ohjaten pallon tyhjään maaliin. Hieman ennen päätösvihellystä VJS:n puolustaja purjehti läpi keskialueen ja syötti laidalle. Keskitys maalille, ja VJS-kärki viimeisteli 2—6-kavennuksen.

Kausi avattu kahdella voitolla, ja katseet suunnataan ensimmäiseen kotipeliin, joka pelataan torstaina.