Sarja: Kakkonen
Aika: 29.4.2018 klo 19:00
Paikka: Leppävaaran tekonurmi 2
Tulos: 2—4 (0—2)

FC Espoon urakka Kakkosessa alkoi todellisella paikallispelillä sarjanousija LePan vieraana Leppävaaran urheilupuistossa. Peli alkoi Espoolle suotuisissa merkeissä, kun Iida Pesonen katkaisi LePan maalivahdin avauksen 6. minuutilla. Pesonen ujutti pallon Aurora Trobergille, joka sijoitti pallon rauhallisesti maaliin: 0—1.

FC Espoo painosti lakkaamatta ja sai muutaman hienon maalipaikan, mutta valitettavasti viimeistelyt suuntautuivat maalin yli tai ohi. LePakin alkoi näyttää hampaitaan: 22. minuutilla nähtiin ensimmäinen LePan monista läpiajoista, mutta Suvi Vuori esti pahanteon tulemalla maaliltaan oikea-aikaisesti vastaan. Myöhemmät LePan läpiajoyritykset kilpistyivät Emilia Jokelan terhakkaaseen häirintään sekä Pesosen pelastavaan väliintuloon.

Puoliajan teemana olivat FC Espoon lukuisat maalipaikat. Vedot alkoivat nyt osua kohdilleen, mutta LePan maalivahti pystyi ilmiömäisesti estämään vuorenvarmat maalit sijoittumisellaan, spagaatitorjunnalla sekä heittäytymisillä. Maalia ei hänkään pystynyt loputtomiin estämään. Puoliajan viimeisellä minuutilla Troberg keskitti laidalta LePan linjan taakse. Palloon säntäsivät samanaikaisesti Katja Niittysalo sekä LePan maalivahti. Niittysalo voitti kilpajuoksun kengän mitalla ja sai suunnattua pallon maaliin. Puoliaikatulos 0—2.

Katja Niittysalo ensimmäisessä pelissään Naisissa

Toinen puoliaika sujui samoissa merkeissä. FC Espoon toistuvat maalitilanteet kilpistyivät ylärimaan tai maalivahtiin. Mutta LePan läpiajotkin kantoivat viimein hedelmää 64. minuutilla, kun LePa-kärki veti laitajuoksun päätteeksi 1—2-kavennusmaalin.

77. minuutilla Sara Jaatinen ajoi puolustuksen ympäri maalintolpalle, harkitsi maalivahdin nenän edessä hetken ja syötti maalin eteen, mistä Pesonen ohjasi 1—3-johtomaalin sisään. Jaatinen oli asialla myös 85. minuutilla: hän kuljetti pallon laajassa kaaressa puolustuksen ohi ja sijoitti pallon takatolpan kautta sisään: 1—4. LePa kuittasi heti seuraavasta hyökkäyksestä kaventamalla tilanteeksi 2—4, joka jäi myös lopputulokseksi.