Sarja: Kakkonen
Aika: 9.6.2018 klo 19:00
Paikka: Pihlajamäen tekonurmi
Tulos: 0—7 (0—4)

FC Espoo kohtasi sarjanousija PK-35/2:n Pihlajamäessä. Heti pelin aluksi Espoo loi pari lupaavaa maalipaikkaa, mutta sitten peli jämähti asemasodaksi. Espoo tosin piti palloa, mutta PK:n keskialuetta oli erittäin vaikea ylittää, ja PK:n maalivahti hallitsi rangaistusaluettaan suvereenisti. Emännätkään eivät tosin päässeet luomaan vaaratilanteita, koska Espoon puolustuslinja piti vastustajan täysin kurissa. Espoon puolustuksessa kunnostautui erityisesti Ida Ekman, joka pelasi varmuutta uhkuen kumpaankin suuntaan niin päällä kuin jalalla. Puolen tunnin kohdalla PK oli saada harhasyötöstä läpiajon, mutta Oona Koivula riisti pallon nopealla kurotuksella.

FC Espoon peli oli ollut tähän asti varmaa mutta varovaista hallintaa. Nyt pelaajat kauttaaltaan nostivat tempoa ja tasoa. Lähtölaukauksena toimi Katariina Lyytikäisen pitkä nosto Aurora Trobergille. Tämä harhautti puolustuksen ja loi vetopaikan, mutta maalivahti torjui kovan vedon. Heti perään Siiri Perälä loi kaksi paikkaa, mutta maalia ei vielä syntynyt. Viimein 38. minuutilla Sara Jaatista rikottiin, mutta tuomari näytti hyötyä. Jaatinen kuljetti pallon oikealta PK:n puolustuksen taakse ja syötti pilkulle, mistä Troberg sai sijoittaa helposti 0—1-johtomaalin.

PK:n keskialue alkoi murtua. Ekman, Emilia Jokela ja Katja Niittysalo pelasivat näyttävää tikitakaa (mitä PK-35:n kotikatsomokaan ei voinut olla ihailematta). Jaatinen keskitti jälleen oikealta laidalta, ja Perälä pukkasi pallon tyhjiin: 0—2. Ekman syötti Niittysalolle, joka jatkoi Trobergille. Troberg voitti kamppailun puolustajan kanssa ja sijoitti 0—3-maalin. Ja vielä kerran Niittysalo vapautti Trobergin, jonka huolellinen sijoitus täydensi hattutempun: 0—4.

Toinen puoliaika oli FC Espoon suvereenia hallintaa, joskin PK-35 pääsi nyt muutaman kerran vetopaikkoihinkin. Erityishuomion ansaitsevat Tiina Krooksin laadukkaat, pitkät avaukset, joista syntyi toistuvasti säpinää vastustajan puolustuslinjaan. 75. minuutilla Aino Saari juoksi päätyrajalta kiinni pitkäksi menneen keskityksen ja syötti pallon taakseen Eerika Marmolle boksin nurkalle. Marmo siirsi pallon vetopaikkaan, ja veti tarkasti aivan tolpan viereen: 0—5.

82. minuutilla Krooks avasi käsistä yli keskiviivan. Suvi Savolainen kuoletti pallon vaivattomasti ja ujutti sen Marmolle. Tämä sijoitti 0—6-johtomaalin. Illan toinen hattutemppu syntyi, kun Vilma Silvennoisen keskitys ajautui Marmolle; harhautus ja veto: 0—7. Heti perään Savolainen oli tehdä jo kahdeksannen maalin, mutta PK:n maalivahdin haamupelastus esti aikeet.

Murskavoiton jälkeen mieliala FC Espoon leirissä oli luonnollisesti katossa. Erityisen tyydyttävää oli se, että maalijuhliin ja nollapeliin oli osallistunut koko joukkue vaihtopenkkiä myöten.