Aika: 28.7.2018 klo 14:00
Paikka: Vuosaaren nurmi
Tulos: 1—4 (0—2)

FC Espoo vieraili Vuosaaressa FC Viikinkien vieraana. Vahtimestari oli valmistellut nurmikentän viimeisen päälle, ja peliä jouduttamaan oli tuotu joukkueellinen pallotyttöjä.

Ensimmäinen puoliaika alkoi tasaisesti. FC Espoolla oli pallonhallinta, mutta FC Viikingit karvasivat fyysisesti ja olivat valmiita käyttämään hyväkseen espoolaisten virheet. Emäntien taktiikka näytti osuvan napakymppiin, kun 15. minuutilla keskityksestä pallo jatkettiin FC Espoon maaliin. Tilanteessa oli kuitenkin ollut paitsio, ja peliä jatkettiin tasalukemin.

Vähitellen FC Espoon hyökkäyspeli alkoi sujua, ja paine siirtyi helsinkiläisten kenttäpuoliskolle. Lopulta 27. minuutilla FC Espoo järjesti hurjan hyökkäyspaineen, jossa puolet joukkueesta pääsi yrittämään maalintekoa. Pallo palautui keskialueelle Suvi Savolaiselle, jonka vedon maalivahti vielä sai torjuttua. Pallo kuitenkin putosi maalin edustalle, mistä Sara Jaatinen toimitti sen sisään: 0—1.

Peli jatkui FC Espoon hallinnassa. Espoon hyökkäystä oli vaikea torjua, koska siihen osallistui vahvasti kumpikin laita: Siiri Perälä ja Eerika Marmo olivat alati vaarallisia vasemmalla, ja Vilma Silvennoinen ja Savolainen loivat uhkaa oikealta. Iida Pesonen puolestaan juoksi väsymättä kentän päästä päähän tukien niin hyökkäystä kuin puolustuslinjaakin.

36. minuutilla FC Espoo lähti nopeaan hyökkäykseen. Palloa kuljetti Aurora Troberg keskellä. Perälä ja Jaatinen juoksivat rinnalla ja imivät topparit puoleensa jättäen Trobergille käytävän maalia kohti. Tämä näki tilaisuutensa, luikahti läpi ja ohjasi pallon oikean tolpan juureen: 0—2.

Emäntien salamataktiikka ei ollut tuottanut tulosta. Sen sijaan toiselle puoliajalle tultaessa kotijoukkue oli selvästi uupunut ja FC Espoo sai rakentaa hyökkäystä ilman mainittavaa vastarintaa. 52. minuutilla Perälä kiersi Viikinkien puolustuksen rutiinilla, analysoi vaihtoehdot ja tarjosi pallon tyhjään paikkaan takaviistoon Jaatiselle. Jaatinen kiitti ja maalasi: 0—3.

85. minuutilla Emilia Jokela syötti linjan läpi Sara Litmaselle, joka sijoitti vasemman tolpan viereen numeroiksi 0—4. Heti perään nähtiin emäntien kavennus: keskitys boksiin ja komea pusku juoksusta maaliin. Loppunumerot FC Espoolle 1—4.