Sarja: Kakkonen
Aika: 15.9.2018 klo 14:30
Paikka: Leppävaaran tekonurmi 1
Tulos: 4—0 (1—0)

FC Espoon kotiottelu PK-35/2:ta vastaan käynnistyi emäntien lupaavalla painostuksella. Heti ensi minuutilla johtomaali oli lähellä, ja muutaman minuutin pelin jälkeen Iida Pesonen kolisutteli ylärimaa. Vähitellen vieraatkin pääsivät peliin paremmin mukaan. Pallonhallinta oli Espoolla, mutta viimeiselle kolmannekselle pääsy oli harvassa.

Lukko murtui puoliajan lopulla, kun PK:n puolustaja ojensi kättään sivulle rangaistusalueella ja sai siihen osuman pomppupallosta. Kenelläkään ei ollu aiheita mutinoihin, kun tuomari myönsi Espoolle rangaistuspotkun. Pesonen asettui vetämään ja sijoitti pallon tarkasti tolpan juureen. Puoliaikatulos 1—0.

Pesonen sijoittaa rangaistuspotkun tolpan juureen

FC Espoon hyökkäyspeli vapautui toisella puoliajalla. 52. minuutilla Sara Jaatinen ja Aurora Troberg pääsivät kahdestaan läpiajoon. Jaatinen tarjosi pallon Trobergille, joka viimeisteli tyhjään maaliin 2—0-johdon. Muutama minuutti myöhemmin FC Espoo hyökkäsi nopeasti. Jaatinen syötti takaviistoon Pesoselle, ja tämä sijoitti 3—0-maalin.

Rankkasade iski ja häiritsi hallittua pelaamista. Näin PK:kin pääsi peliin mukaan. Seuraavan maalin teki kuitenkin taas FC Espoo. Sara Litmanen nosti pallon korkealle nousseen linjan yli, ja Troberg pääsi läpijuoksuun. Sijoitus ja tilanne oli 4—0.

Tilanteet velloivat päästä päähän, ja loppua kohti PK:n kavennus alkoi näyttää varmalta. 81. minuutilla PK sai nopean ylivoimahyökkäyksen, mutta Vilma Silvennoinen ja Troberg riensivät hätiin. Heti perään Oona Harju ehti hidastamaan PK:n läpiajoa. Ja kohta PK:n kaukolaukaus näytti uppoavan sisään, mutta Tiina Krooks kurotti sormensa palloon, ja maali varjeltui.

PK:n rynnistys taittui, ja viimeiset minuutit mentiin taas kotijoukkueen komennossa. Hyviä paikkoja syntyi, mutta viidettä maalia ei nähty. Lopputulokseksi jäi näin 4—0-voitto.