Sarja: Suomen Cup
Aika: 4.8.2018 klo 15:30
Paikka: Laaksolahden tekonurmi
Tulos: 2—7 (2—4)

FC Espoo aloitti vuoden 2018 Suomen Cup -taipalensa mittaamalla taitojaan PK-35 Vantaata vastaan. Kotijoukkue aloitti vahvasti heti saatuaan pallon ensimmäisellä minuutilla. Pallo tuli Katja Niittysalolle, joka antoi linjan läpi nappisyötön Aurora Trobergille. Troberg käytti vauhtiaan ja upotti 1—0-johtolukemat.

PK piti huolta pallonhallinnasta, mutta taas Espoo pääsi maalintekoon. Sara Jaatinen kuljetti 12. minuutilla pallon laidasta maalille. PK:n maalivahti sai hieman kosketusta syöttöön, mutta Anna-Riikka Pousi kiisi paikalle ja esteltynäkin pystyi viimeistelemään 2—0-maalin.

Jatkettiin PK:n pallonhallinnalla ja murtoyrityksillä. PK-hyökkääjän harhautukset toivat tulosta 17. minuutilla, kun Espoon puolustajan kontaktista tuomittiin rangaistuspotku. Tiina Krooks torjui keskelle ammutun rankkarin jalkaterillään, mutta PK:n hyökkääjä ehti kimmokkeeseen ensimmäisenä ja viimeisteli 2—1-kavennuksen. Muutama minuutti myöhemmin PK antoi pitkän keskityksen takatolpalle, missä hyökkääjä voitti pääpallon kirkkaasti ja tasoitti pelin: 2—2.

PK:n hyökkäykset jatkuivat tauotta, mutta Krooksin ja Hanna Antikaisen pelinluku estivät viimeistelyn. FC Espoon oma hyökkäyspeli rajoittui purkupalloihin, joihin PK säännönmukaisesti ehti ensin. PK siirtyi johtoon 37. minuutilla, kun PK-kärki voitti kaksinkamppailun Espoon maalin edustalla ja veti 2—3-johtomaalin.

Iida Pesonen toimi Espoon keskikentän moottorina ja sai kunnian olla kotijoukkueen rikotuin pelaaja. 38. minuutilla Pesonen voitti vaparin 25 metrin etäisyydellä maalista. Pesonen antoi itse vapaapotkun, joka tavoitti Antikaisen pään, mutta pusku meni ohi maalin. 42. minuutilla FC Espoon puolustus pyöritettiin sekaisin, ja seurauksena oli 2—4-johtomaali lähietäisyydeltä tyhjään maaliin.

Jos FC Espoo aloitti ensimmäisen puoliajan salamamaaleilla, PK-35 tarjoili samaa kohtelua toisen puoliajan aluksi. PK osui kaksi kertaa tolppaan, ennen kuin 47. minuutilla veto upposi torjunnan kautta sisään: 2—5. Muutama minuutti myöhemmin Espoon puolustukselta jäi yksi hyökkääjä merkkaamatta, mistä rangaistiin 2—6-johtomaalilla.

67. minuutilla Espoo järjesti kauniin syöttökombinaation, jonka päätteeksi Ella Saajo veti kohti alanurkkaa. Maalivahti venyi ja torjui vedon kulmapotkuksi. Muutama minuutti myöhemmin Troberg ajoi puolen kentän läpi ja sai vedettyä hyvästä paikasta erinomaisen laukauksen. Valitettavasti PK:n maalivahti venyi yhtä hienoon torjuntaan.

PK-35 jatkoi myllytystään. Espoon puolustus Krooksin johdolla kykeni estämään lukuisat maalintekoyritykset, kunnes lisäajalla PK-hyökkääjä veti yllättäen maskista 2—7-loppunumerot.

Lopputuloksesta huolimatta FC Espoo jatkaa Suomen Cupin toiselle kierrokselle.