Sarja: harjoitusottelu
Aika: 7.4.2018 klo 15:00
Paikka: Säterinniityn tekonurmi
Tulos: 3—5 (1—3)

HPS/2 teki vastavierailun Säterin kentälle. Ensimmäinen neljännes mentiin FC Espoon hallinnassa. Pelikuntoon palannut Aurora Troberg pääsi kymmenen peliminuutin jälkeen läpiajoon mutta takaa rikottuna ei pystynyt hallittuun viimeistelyyn. Sara Litmanen pääsi Tessa Tuomelan syötöstä linjan taakse, mutta HPS:n maalivahti tuli oikea-aikaisesti vastaan.

17. minuutilla Aino Saari syötti boksiin Trobergille, joka kuljetti pallon puolustajan ohi ja sijoitti maalivahdin vierestä johtomaalin 1—0. Hetkeä myöhemmin Saari, Emmi Koskenvesa ja Litmanen toimittivat pallon kauniin sommitelman päätteeksi maaliin, mutta tilanne oli paitsio.

HPS:n omat hyökkäykset tyrehtyivät aluksi toistuviin paitsioihin, mutta oli selvää, että ajoitukset rupeavat ennen pitkää osumaan kohdilleen. Heidi Tahvanainen joutuikin maalillaan enenevässä määrin töihin milloin katkaisemalla keskityksiä, milloin riistämällä pallon läpiajajan jaloista.

Pelin taitekohta oli 27. minuutilla. Troberg pääsi maalivahdin kanssa vastakkain. HPS:n maalivahti torjui vaikean laukauksen hädin tuskin. Heti seuraavasta hyökkäyksestä HPS murtautui laitajuoksuun ja hyökkääjä sijoitti pallon ohi vastaan tulevan Tahvanaisen. Tilanne tasan 1—1.

Komennon otti nyt HPS. Ankaran painostuksen jälkeen HPS-pelaaja katkaisi Espoon avauksen ja keskitti pallon maalin eteen, mistä pelikaveri pukkasi pallon helposti maaliin. Tilanne 1—2. HPS:n tilanteet jatkuivat, kunnes se jälleen katkaisi Espoon syötön. Nopea syöttö avopaikkaan ja helppo jatko maaliin: 1—3.

Toinen puoliaika alkoi tasaisesti molempien puolittaisilla paikoilla. 54. minuutilla HPS-hyökkääjä pinkoi jälleen pallon kanssa. Tuomela juoksi rinnalle ja siirsi pallon siististi kulmaksi. Kumpikin joukkue tuijotti hetken hölmistyneenä, kun tuomari osoittikin rankkaripilkkua. HPS sijoitti rangaistuspotkun tolpan viereen: 1—4. Pari minuuttia myöhemmin Troberg riisti pallon, juoksi menojaan ja sijoitti kavennuksen 2—4. Hetken päästä Troberg oli jälleen läpiajossa, mutta HPS-puolustaja onnistui liukumaan pallon kulmaksi.

FC Espoolla oli mukavia tilanteita, mutta maalia ei saatu aikaan. Lopulta 76. minuutilla pallo kimpoili Espoon maalin edessä, mistä HPS:n pelaaja potkaisi 2—5-johtolukemat. 86. minuutilla Koskenvesa syötti paitsiovapaapotkun linjan läpi Litmaselle, joka kenenkään estelemättä sijoitti 3—5-kavennuksen. Vielä juuri ennen loppua Espoo pääsi vetämään kulmapotkun jälkitilanteesta kaksi kertaa lähietäisyydeltä, mutta kumpikin veto kilpistyi HPS-ruuhkaan.