Sarja: Kakkonen
Aika: 16.6.2018 klo 14:30
Paikka: Säterinniityn tekonurmi
Tulos: 3—4 (1—0)

FC Espoon kotipeli HJK/2:ta vastaan pelattiin väistötiloissa Säterinniityn tekonurmella helteisessä säässä. 16. minuutilla HJK sai ensimmäisen hyvän maalipaikan, kun kulmapotkun jälkitilanteessa pallo ajautui huolimattomasta purusta avopaikkaan. Vetokin oli menossa tarkasti maalin alanurkkaan, mutta Tiina Krooks torjui vedon heittäytymällä komeasti.

29. minuutilla Katja Niittysalo ja Suvi Savolainen pelasivat kauniisti yhteen, mutta Niittysalon sijoitus osui tolppaan. Heti 30. minuutilla Savolainen keskitti maalin eteen, mistä Aurora Troberg teki puskumaalin. Tuomaristo hylkäsi maalin paitsiona, mitä Espoon leirissä pidettiin vääryytenä. Mutta kun HJK:n läpiajo toisessa päässä hieman myöhemmin tuomittiin yhtä väärin paitsioksi, tuomaripäätökset eivät suosineet kumpaakaan puolta erityisesti.

Maalia saatiin odottaa lisäajalle. Siiri Perälä antoi Espoon kulmapotkun ja Hanna Antikainen puski. Maalivahti sai pallosta kopin mutta ajautui pallon kanssa maaliviivan taakse, joten tauolle päästiin lähtemään kotijoukkueen 1—0-johdossa.

Toinen puoliaika jatkui siitä, mihin ensimmäisellä päästiin. Perälä antoi 46. minuutilla kulmapotkun, ja Oona Harju pukkasi. Taas kerran maalivahti sai käsiään väliin muttei pystynyt estämään maalin syntymistä. Numerot 2—0.

Tästä eteen päin Espoo hallitsi kenttätapahtumia. Perälällä ja Iida Pesosella oli muutama paikka lisätä johtoa, kunnes 64. minuutilla Sara Jaatinen juoksi puolustuksen taakse ja keskitti maalin eteen maata pitkin. Pesonen sai kurotettua varpaansa palloon, ja tilanne oli jo 3—0.

Tähän väliin tuli juomatauko, minkä jälkeen FC Espoon ote herpaantui. 71. minuutilla HJK-kärki pääsi läpi. Krooks tuli läpiajoa vastaan, mutta hyökkääjä veti hänen ylitseen: 3—1. Heti perään HJK:n hyökkääjä riisti pallon Espoon puolustukselta. Krooksin heittäytyminen pelasti Espoon kavennusmaalilta — mutta vain hetkeksi. Seuranneesta kulmapotkusta pallo ajautui HJK:lle avopaikkaan, ja tulos oli jo 3—2.

Espoon puolustus vaikutti nyt uupuneelta. Muutaman minuutin sisään HJK-kärjet pääsivät maalaamaan vielä kahdesti ja muuttivat varman tuntuisen 3—0-johdon 3—4-tappioasemaksi. FC Espoo pääsi yrittämään tasoitusta vielä kahdesti. Jaatinen pääsi läpiajoon ja tarjosi pallon sivulleen Isa Haapakoskelle, mutta Klubin puolustus ehti hätiin. Lisäajalla kulmapotkuhässäkässä Pesosen kroppaohjaus meni hieman tolpan väärältä puolelta. Kun lisäaikaa ei juuri myönnetty, FC Espoon vastaisku jäi tulematta ja pisteet matkasivat pääkaupunkiin.