Sarja: Kakkonen
Aika: 14.7.2018 klo 14:30
Paikka: Leppävaaran tekonurmi 1
Tulos: 7—1 (3—1)

FC Espoon naisten syyskausi käynnistyi kolmikymppisessä helteessä LePaa vastaan. Sabatino Ventren ollessa estynyt perää piti Eerika Marmo pelaajavalmentajan roolissa. Pelin alku oli hermostunutta, tasaista vääntöä. LePa sai ensimmäisen varsinaisen tekopaikan 10. minuutilla; läpiajon päätteeksi sijoitus meni kuitenkin hieman ohi maalin. Toista paikkaa saatiin odottaa 18. minuutille, jolloin Suvi Savolainen syötti Sara Jaatisen läpiajoon, ja Jaatisen viimeistely tuotti 1—0-johtomaalin FC Espoolle.

Tästä eteen päin peli oli FC Espoon hallinnassa. LePan maalihaukka pysyi täysin Anna-Riikka Pousin pihdeissä, ja FC Espoon hyökkääjät loivat solkenaan hyviä maalintekopaikkoja LePan päässä. 32. minuutilla Pousi syötti keskelle Jaatiselle ja tämä edelleen Siiri Perälälle laitaan. Perälä kiihdytti puolustuksen ohi ja sijoitti pienestä kulmasta 2—0-maalin. Muutama minuutti myöhemmin Ida Ekman nosti pallon LePan linjan taakse vapauttaen Aurora Trobergin läpijuoksuun. Tämä sijoitti 3—0-maalin.

Tässä vaiheessa LePa siirsi kaikki resurssit hyökkäykseen. Ekman ja Iida Pesonen tekivät hartiavoimin työtä ja pitivät FC Espoon puolustusta kasassa. LePan gambiitti toi palkinnon 45. minuutilla, kun kärkikaksikko voitti taistelun FC Espoon puolustusnelikkoa vastaan ja tarkka veto rangaistusalueen rajalta toi LePalle 3—1-kavennuksen.

Toisella puoliajalla LePa jatkoi yltiöpäistä hyökkäystään, joka johti maalintekopaikkoihin molemmissa päissä. Tässä pelissä FC Espoo peri selvän voiton. Ensin LePan hyökkääjä pääsi läpi mutta sijoitus epäonnistui. Sitten Troberg vapautti Jaatisen, joka teki 4—1-johtomaalin. LePa pääsi vetopaikkaan, mutta Oona Koivula blokkasi. LePa pääsi maalin suulle, mutta taas viimeistely ontui. Troberg puolestaan siirsi pallon sivuun Perälälle, joka veti 5—1-johtomaalin.

LePa pani kaiken peliin 60. minuutin tienoilla, ja FC Espoo oli köysissä. Tiina Krooksilla riitti töitä FC Espoon maalilla, mutta LePalta jäi palkinto saamatta, ja uupumus voitti. FC Espoo otti jälleen pelin haltuun ja alkoi tuottaa maalipaikkoja. Viimein 83. minuutilla Troberg juoksi yhden puolustajan ohi, harhautti vielä toisen ja kolmannenkin ja veti pallon ylänurkkaan: 6—1.

Kumpikin joukkue oli uupunut helteestä ja odotteli jo loppuvihellystä. Vilma Silvennoinen syötti kuitenkin vielä lopuksi juoksupallon Trobergille, joka kaivoi jostain tahdonvoiman yhteen rynnistykseen. Palkintona oli 7—1-johtomaali ja hattutemppu pelin viimeisellä sekunnilla.