Sarja: Kakkonen
Aika: 22.9.2018 klo 13:00
Paikka: Saharan tekonurmi
Tulos: 0—4 (0—1)

FC Espoo pelasi Kakkosen viimeisen pelinsä HJK/2:n vieraana Saharan kentällä. Alusta lähtien Espoo pelasi fyysisesti ja vahvasti. HJK vastasi aktiivisella karvauksella ja pitkillä läpisyöttöyrityksillä. Klubin karvaus jäi tehottomaksi, koska Espoon puolustus pystyi joka kerta ohittamaan sen varmoilla lyhytsyötöillä. Läpisyötöt puolestaan ajautuivat Tiina Krooksille asti kovan myötätuulen takia.

14. minuutilla Isa Haapakoski syötti keskialueella Aurora Trobergille. Troberg pujotteli neljän puolustajan ohi ja sijoitti ulkosyrjällä 0—1-johtomaalin. FC Espoon vaaralliset maalipaikat alkoivat vyöryä. Haapakoski, Troberg, Sara Jaatinen ja Iida Pesonen riistivät, harhauttelivat ja syöttelivät, mutta tuloksena oli lopulta vain osuma tolppaan.

Puoliajan viimeisillä minuuteilla HJK sai aikaan painostusjakson. Pallo pomppi Espoon maalilla, ja Krooks pääsi kunnon torjuntatöihin. Lisäajan lopussa HJK sai vapaapotkun keskialueelta. Vapari tuli kovana laakana Espoon maalia kohti, mutta Krooks liimasi pallon hanskoihinsa yläriman alta.

Puolenvaihto käänsi tuulen FC Espoolle myötäiseksi, mutta se ei HJK:ta auttanut. 55. minuutilla Haapakoski syötti sivuun Eerika Marmolle. Marmo onnistui kiertämään puolustuksen ja keskitti napakasti päätyrajan päältä maalille. Troberg tuli vauhdilla keskitystä vastaan ja pukkasi kolmen metrin päästä (ja melkein kolmen metrin korkeudesta) vastustamattomasti maalin perukoille. Tilanne 0—2.

FC Espoon hallinta vain vahvistui. Maalipaikkoja tuli Trobergille, Vilma Silvennoiselle, Tessa Tuomelalle ja Sara Jaatiselle. Lopulta 73. minuutilla Marmo tarjosi syötön viereen Sara Litmaselle rangaistusalueen rajalle. Litmasen laaka osui tarkasti vasemman tolpan viereen: 0—3. Viitisen minuuttia myöhemmin Troberg ohitti HJK:n maalivahdin, tavoitti pallon, ennen kuin se ylitti päätyrajan, ja syötti takaviisoon Pesoselle. Tämä sijoitti oikeaan reunaan numeroiksi 0—4.

Pelin lopulla Espoolla oli vielä pari tilaisuutta kaunistella numeroita, mutta 0—4 jäi lopputulokseksi. Voitolla FC Espoo ohitti sarjataulukossa HJK/2:n. Näin FC Espoo saavutti — jo kolmantena peräkkäisenä kautena — lohkon toisen sijan.