Sarja: Kakkonen
Aika: 10.5.2018 klo 20:15
Paikka: Leppävaaran tekonurmi 1
Tulos: 1—1 (0—1)

Kauden ensimmäiseen kotiotteluunsa FC Espoo sai vieraakseen FC Viikingit. Vieraiden riemuksi FC Espoo hävisi kolikonheiton. Riemuun oli hyvä syy: laskeva aurinko paistoi suoraan kotijoukkueen silmiin hankaloittaen ratkaisevasti niin puolustus- kuin hyökkäyspelaamista.

FC Espoo piti palloa mutta pääsi harvoin ja vaivoin hyökkäysalueelle. Aktiivisesti karvaavat vieraat katkaisivat ennen pitkää Espoon syöton ja palauttivat pallon isossa kaaressa Espoon puoliskolle. Viikinkien voimakkaat kärjet saivat hajapallot säännöllisesti haltuunsa, mutta Sanni Huusari, Hanna Antikainen ja Katariina Lyytikäinen estivät uutterasti vaaratilanteet.

FC Espoo pystyi ensimmäisellä puoliajalla luomaan vain pari lupaavaa maalintekopaikkaa. FC Viikingitkään ei pystynyt luomaan paikkoja, mutta maalin he onnistuivat tekemään 36. minuutilla. Viikkarikärki kuljetti palloa rangaistusalueen rajalla laidalta keskelle. Espoon puolustus seurasi, mutta hyökkääjä sai vedettyä rivakasti kohti takanurkkaa. Suvi Vuori heittäytyi ja torjui pallon sivuun, mutta paikalle kiisi Viikinkien hyökkääjä, joka toimitti pallon maaliin. Puoliaikatulos 0—1.

Toinen puoliaika pelattiin auringon jo laskettua. Puoliajan alku alkoi Viikingeiltä voimakkaasti, mutta Espoonkin peli alkoi osoittaa elpymisen merkkejä. Molemmat joukkueet saivat pari maalintekopaikkaa, mutta sitten pelin hallinta siirtyi FC Espoolle. 75. minuutilla Petra Pitkänen syötti linjan läpi Aurora Trobergille, joka ohitti maalivahdin ja sijoitti pienestä kulmasta tyhjään maaliin 1—1-tasoituksen. FC Viikingit alkoi uupua, ja FC Espoon painostus oli jatkuvaa. Toista maalia Espoo ei kuitenkaan saanut aikaan, joten pistejakoon päädyttiin.