Sarja: Suomen Cup
Aika: 3.8.2019 klo 13:15
Paikka: Leppävaaran stadion
Tulos: 0—10 (0—7)

Tämän vuoden Suomen Cup toi jälleen ensimmäiseksi vastustajaksi liigajoukkueen. Åland United kohdattiin ihanteellisissa oloissa Leppävaaran stadionilla. Vieraat ottivat pelin hallinnan alusta asti. Jo 7. minuutilla Åland keskitti nappiin puolustajien taakse. Tiina Krooks torjui jatkon osittain, mutta pallo kimposi maaliin. Pari minuuttia myöhemmin Ålandin kulmapotku pomppi suotuisasti FC Espoon maalin edessä, ja vieraat saivat jatkettua pallon maaliin. Ålandin painostus jatkui, ja 15. minuutilla nähtiin jälleen maali toisen nappikeskityksen seurauksena. Tilanne 0—3.

Parinkymmenen minuutin pelin jälkeen FC Espookin pääsi yrittämään, kun Siiri Perälä sai Ålandin puolustuksen haparoinnista kaksi vetopaikkaa. Näistä ensimmäinen jäi suutariksi. Toinen lähti kovaa mutta suuntautui liiaksi päin maalivahtia. Perälä oli jälleen asialla muutama minuutti myöhemmin, mutta veto meni hieman ohi maalin. Heti tämän jälkeen Espoon puolustus koski palloon huonosti, ja Åland-hyökkääjä riisti pallon. Krooks tuli salamana hätiin, mutta hyökkääjä ohitti hänet vastustamattomasti ja teki 0—4-maalin.

Perälä katkaisi taas Ålandin kierrätyksen, mutta maalivahti pystyi nopealla vastaantulolla estämään ohituksen. 34. minuutilla Tessa Tuomela kurotti katkoon ja kaatui hyökkääjän kanssa. Tuomari näki tahattomassa tilanteessa ainekset rangaistuspotkuun ja keltaiseen korttiin. Krooks heittäytyi mainiosti alanurkkaan, mutta rangaistuspotku osui täsmälleen tolpan viereen Krooksin sormien ulottumattomiin. Tilanne 0—5.

Krooks raatoi maalillaan hartiavoimin ja pystyikin pitkään estämään vieraiden lisämaalit. Lopulta 42. minuutilla Åland kimmautti yläriman kautta 0—6-maalin. Ja pari minuuttia myöhemmin Åland-laituri purjehti Espoon puolustuksen läpi ja sijoitti taukonumeroiksi 0—7.

Ålandilla oli pahat mielessä toisellakin puoliajalla. Krooks ja Essi Rauhamaa pystyivät estämään ensimmäiset yritykset, mutta 55. minuutilla Åland toimitti pitkän pallon Espoon puolustuksen selustaan, missä hyökkääjä voitti kaksintaistelun ja veti alanurkkaan. Tilanne 0—8. Perälä pääsi kokeilemaan pari minuuttia myöhemmin, mutta puolustaja sai jalkaa väliin, ja tuloksena oli vain kulmapotku.

Krooks esitti sarjan huippupelastuksia mutta venäytti samalla reitensä, ja 68. minuutilla maalille vaihdettiin Heidi Tahvanainen. Tahvanainen esti kulmatilanteessa vieraiden maalinteon. Mutta 84. minuutilla Åland-pelaaja otti taitavasti keskityksen varpaalla haltuun ja teki johtonumeroiksi jo 0—9. Sama pelaaja oli asialla hetkeä myöhemmin 0—10-maalissa.

Eveliina Karaslahti oli kaventaa 90. minuutilla kovalla kaukolaukauksella, joka meni vain hieman yli yläriman. Åland oli puolestaan tehdä yhdennentoista maalin räjähtävällä volleylla läheltä maalia, mutta Tahvanaisen reaktiotorjunta kimmautti pallon yli yläriman.

Loppunumeroita voi pitää rumina, mutta FC Espoo pelasi taitojensa ylärajoilla, ja moni pelaaja pelasi ehkä kauden toistaiseksi parhaan pelinsä. Lopputunnelma olikin myönteinen. Paremmille hävittiin, mutta omaa tasoa myös nostettiin.