Peliraportti

Peli: FC Espoo — PK-35 Vantaa
Sarja: Suomen Cup
Aika: 9.10.2019 klo 20:00
Paikka: Leppävaaran tekonurmi 1
Tulos: 0—4 (0—1)

Naisten Suomen Cupin 4. kierroksen vastustajaksi saapui Ykkösen kärkijoukkue PK-35 Vantaa. Pallonhallinta oli alusta asti vierailijalla, mutta Espoon kurinalainen puolustus piti sen poissa hyviltä maalipaikoilta. Eveliina Karaslahti pääsi lupaavaan läpiajoon 15. minuutilla mutta veti ahdistettuna ohi maalin. PK sai tukun erikoistilanteita, mutta Espoon puolustus voitti maalineduskamppailut.

Puolen tunnin pelin jälkeen Vantaa sai roikutettua pallon jo ylärimaan. Ja 36. minuutilla matala keskitys maalin eteen löysi jatkajan, ja PK-35 Vantaa siirtyi 0—1-johtoon. PK oli kasvattaa johtoaan kulmapotkun jälkitilanteesta puoliajan viimeisellä minuutilla, mutta Tiina Krooks torjui lähivedon.

Toisella puoliajalla FC Espoo hyökkäsi aktiivisemmin, mutta PK:llekin avautui enemmän maalintekotilaisuuksia. 59. minuutilla PK mursi Espoon puolustuksen seinäsyötöllä, ja hyökkääjä sijoitti 0—2-maalin. Muutama minuutti myöhemmin Sara Jaatinen voitti keskialueen pallokamppailun ja vapautti Karaslahden laitajuoksuun. Karaslahden veto oli hyvä, mutta kulma oli pieni, ja PK:n maalivahti torjui pallon varmasti.

66. minuutilla PK-pelaaja hankki jalan vapaaksi keskialueen puolella ja veti vastustamattomasti pallon aivan Espoon maalin ylänurkkaan. Heti perään PK näytti tekevän neljäntensä, mutta tilanne tuomittiin paitsioksi. Neljäs maali tulikin 74. minuutilla, kun PK sai parilla syötöllä läpäistyä Espoon puolustuksen.

Tasoero oli ilmeinen, mutta FC Espoo puolusti kurinalaisesti ja piti pelin pitkään jännittävänä. Kotijoukkueen suorituksessa ei ollut moitteen sijaa, ja niin pelaajat, valmennus kuin yleisökin poistuivat kentältä varsin tyytyväisinä selvistä 0—4-numeroista huolimatta.