Sarja: Kakkonen
Aika: 15.8.2019 klo 19:30
Paikka: Talin nurmi 1
Tulos: 3—4 (0—2)

FC Espoo vieraili ilta-aurinkoisella Talin nurmella. Espoolaiset olivat alusta asti energisiä ja loivat vaaraa. Jo 8. minuutilla Tessa Tuomela nosti pallon linjan yli Eveliina Karaslahdelle. Karaslahti ajoi laidalta maalia kohti. Maalivahti tuli vastaan, mutta Karaslahti sijoitti maalivahdin vieritse rauhassa 0—1-johtomaalin. Espoo oli tuplata johtonsa pari minuuttia myöhemmin: Siiri Perälä syötti vetopaikkaan Tuomelalle, mutta tämän veto meni yli maalin.

HJK:kin alkoi saada omaa peliä käyntiin, mutta vieraat hallitsivat tilanteita. 22. minuutilla HJK:n maalivahti avasi huolimattomasti suoraan Perälälle; Perälän veto meni hieman yläriman yli. Sara Jaatinen murtautui pian tämän jälkeen rangaistusalueelle. HJK-pelaaja otti vauhdin pois repimällä paidasta. Valitettavasti tilanne jäi päätuomarilta näkemättä. Seurasi HJK:n vaarallinen vastahyökkäys, mutta Vilma Silvennoinen ja Tiina Krooks pitivät FC Espoon maalin puhtaana.

25. minuutilla Emilia Jokela nosti pallon yli linjan. Perälä ja Karaslahti syöttelivät rangaistusalueella HJK-puolustuksen sekaisin. Perälä pääsi pallon kanssa maalin eteen ja sijoitti varmasti 0—2-maalin. FC Espoon painostus vain voimistui, mutta lisämaaleja ei saatu viimeisteltyä. HJK näytti kynsiään 45. minuutilla, mutta Krooks sai torjuttua lähivedon kulmapotkuksi.

FC Espoo aloitti toisenkin puoliajan vahvasti. Perälän sijoitus näytti menevän maalin alakulmaan, mutta HJK:n maalivahti kurotti pallon tielle heittäytymällä. 51. minuutilla HJK sai kulmapotkun. Pallo laskeutui pelaajameren keskelle, mistä HJK-pelaaja ohjasi pallon ilmasta säärellä maaliin. Tilanne 1—2.

Hallinta siirtyi maalin jälkeen HJK:lle. 56. minuutilla HJK veti päin Krooksia. Seuraavalla minuutilla HJK sai vapaapotkun keskialueelta. Taas HJK pelasi erikoistilanteen mallikkaasti: vapaapotku kaarsi takatolpalle, jonne ehätti kaksikin klubilaista. Jatko puolesta metrista tasoitti tilanteeksi 2—2.

FC Espoo ryhdisti peliään, mutta seuraavankin maalin teki HJK, kun kärkipelaaja karvasi pallon Espoon puolustukselta keskialueella ja salamannopealla kiertolaukauksella kohotti pallon Krooksin sormenkärkien kautta maaliin.

Espoo ei voinut antaa hyvän pelinsä valua hiekkaan. Vain minuutti 3—2-maalin jälkeen FC Espoo sai kulmapotkun. Pallo jäi pomppimaan HJK:n maalin eteen, kun Espoon pelaajat kamppailivat vimmatusti. HJK:n puolustus pysäytti vedon kädellä, ja tuomari näytti rangaistuspilkkua. Perälä veti rangaistuspotkun sellaisella voimalla, ettei maalivahti ehtinyt edes yrittää torjuntaa.

65 minuuttia pelattu ja tilanne tasan 3—3. FC Espoo saalisti edelleen voittoa. Jaatinen veti hieman ohi. Eerika Marmo veti vihaisesti mutta päin maalivahtia. Essi Rauhamaa vapautti Karaslahden, mutta veto epäonnistui. 80. minuutilla Perälä syötti Rauhamaalle, joka veti maalivahdin torjunnan kautta tolppaan. Ankara painostus toi viimein palkinnon 90. minuutilla. Rauhamaa syötti Jaatiselle kulmaan. Jaatinen kurvasi maalia kohti päätyrajan tuntumassa ja syötti takaviistoon Suvi Savolaiselle. Savolaisen kimpussa oli puolustaja, mutta pikaisella kääntöliikkeellä hän sai jalan vapaaksi ja tsippasi pallon maalivahdin yli maaliin. Näin jännittävä peli päättyi FC Espoon kovalla työllä ansaitsemaan 3—4-voittoon.