Sarja: Kakkonen
Aika: 9.6.2019 klo 16:00
Paikka: Porvoon keskusnurmi
Tulos: 2—0 (2—0)

FC Espoo kohtasi FCFJ:n kesäisessä Porvoossa. Pelin alku oli tunnustelevaa, mutta pikku hiljaa Espoo otti peliä haltuun Isa Haapakosken johdolla. Espoo yritti läpiajoja laidoilta, mutta Futuran laitapuolustus oli tilanteen tasalla, eikä läpimurtoihin päästy. Parinkymmenen minuutin pelin jälkeen emännätkin alkoivat näyttää kynsiään, mutta Tessa Tuomela ja Tiina Krooks olivat hereillä.

Pelin ensimmäinen maalipaikka tuli FC Espoolle 22. minuutilla, kun Siiri Perälä ehti Sara Jaatisen puskuun ennen Futura-maalivahtia. Perälän ohjaus osui tolppaan. Eveliina Karaslahti sai kimmokkeen muttei päässyt pyörähtämään puolustajan ympäri.

Toinen paikka tuli FCFJ:lle muutama minuutti myöhemmin, kun porvoolaishyökkääjä sai nappisyötön Espoon puolustuslinjan läpi. Tarkka sijoitus ohitti Krooksin, ja emännät olivat siirtyneet 1—0-johtoon. Pian tämän jälkeen Karaslahti veti pallon ylärimaan. Jaatinen jatkoi pallon maaliin mutta tilanne tuomittiin paitsioksi.

Futura kävi alati vaarallisemmaksi. Krooks ja Tuomela tekivät hartiavoimin töitä estääkseen lisämaalit. Lopulta 34. minuutilla FC Espoo menetti pallon omalla päätyrajallaan. Futuran hyökkääjä ei aikaillut vaan toimitti pallon Espoon maalin eteen. Takatolpalle ehätti toinen Futura-hyökkääjä ja jatkoi keskityksen polvella maaliin. Futura jatkoi painetta tauolle asti, mutta lisää maaleja ei tehty. Taukotulos 2—0.

Toisella puoliajalla FC Espoo yritti vimmatusti kavennusta, mutta FCFJ tukki maalintekosektorin tehokkaasti. Vasta 69. minuutilla päästiin jonkinnäköiseen tekopaikkaan, kun Jaatinen juoksi Futuran puolustajan ohi ja keskitti maalin eteen. Karaslahti joutui pukkaamaan hankalasta asennosta, ja tuloksena oli maalipotku.

Pelin viimeisillä minuuteilla FC Espoo sai vielä kulmapotkuja, ja Perälä pääsi yhteen läpiajoon, mutta maaliin palloa ei saatu, joten pisteet jäivät Porvooseen 2—0-tappiotuloksella.