Sarja: Kakkonen
Aika: 28.9.2019 klo 15:00
Paikka: Vantaankosken tekonurmi
Tulos: 1—1 (1—0)

Kakkosen päätösvastustaja oli VJS. Kun FC Espoo oli jo käytännössä varmistanut sarjapaikkansa, VJS:llä oli todellinen mahdollisuus jäädä putoamisviivan alapuolelle. VJS aloittikin ryminällä. Alkuminuutti mentiin kotijoukkueen painostuksessa, ja ennen kuin se oli ohi, VJS toimitti pitkän keskityksen Espoon maalille, mistä hyökkääjä puski pallon vapaasti Tiina Krooksin yli takanurkkaan.

VJS jatkoi painostustaan ja voitti melkein kaikki kaksintaistelut. Kuudennella minuutilla VJS veti läheltä, mutta Jasmin Häggman blokkasi vedon. Krooks pysyi kuumana maalillaan katkaisten keskityksiä ja torjuen vetoja. 34. minuutilla VJS oli saada vielä lahjamaalin, kun FC Espoon palautussyöttö jäi heikoksi ja VJS-kärki pääsi läpiajoon. Onneksi tämän sijoitus meni yli Espoon maalin.

Tässä vaiheessa VJS:n pattereista loppui virta, puoliajan viimeinen kymmenminuuttinen mentiinkin FC Espoon hallinnassa, joskaan Espoo ei kyennyt luomaan maalitilanteita.

Toinen puoliaika jatkui FC Espoon hallinnalla, ja nyt espoolaiset alkoivat uhata jo VJS:n maaliakin. 69. minuutilla VJS oli tosin lisätä johtoaan, kun VJS:n pelaaja kuljetti pallon keskiympyrästä laidan kautta FC Espoon päätyrajalle ja syötti rankkaripilkulle. Krooks torjui näyttävästi lähivedon.

Jo seuraavalla minuutilla FC Espoo sai palkinnon pitkästä painostuskaudestaan. Suvi Savolainen nosti pallon linjan yli Taru Ylä-Peräiselle juoksuun. VJS:n maalivahti riensi vastaan, mutta Ylä-Peräinen tsippasi pallon kauniisti rangaistusalueen nurkalta maaliin tasoittaen puntit.

Tasatilanne säikäytti VJS:n hereille, ja pelin loppu mentiin VJS:n hallinnassa. Pelin loppuminuuteilla VJS sai pari hyvää maalipaikkaa, mutta Krooks oli maalillaan viimeisenä lukkona, ja peli päättyi tasan 1—1. Tulos riitti pitämään VJS:n sarjassa, ja FC Espoon loppusijoitus lohkossa on kuudes.