Peliraportti

Peli: FC Kuusysi — FC Espoo
Sarja: Kakkonen
Aika: 7.9.2019 klo 13:00
Paikka: Kisapuiston stadion
Tulos: 2—0 (1—0)

FC Espoo aloitti pelin vahvasti. Peli pysyi alkuminuutit kotijoukkueen kenttäpuoliskolla. Viidennellä minuutilla Sara Jaatinen taisteli laidalla tiensä läpi kahden Kuusysi-pelaajan ja vapautti syötöllä Siiri Perälän läpiajoon. Perälän sijoitus osui oikeaan tolppaan. Jaatinen riisti pallon puolustajalta muutama minuutti myöhemmin ja pääsi omaan läpiajoon. Tällä kertaa sijoitus meni hieman vasemmalta ohi maalin.

Valitettavasti nämä tuhannen taalan paikat eivät enää toistuneet. Kuusysikin alkoi osoittaa pelaamisen merkkejä. Se nosteli korkeita syöttöjä linjaan toivoen voittavansa kamppailupalloja. 15. minuutilla Kuusysi pääsi ohittamaan Espoon puolustuksen, mutta sijoitus meni ohi takakulmasta.

Parinkymmenen minuutin pelin jälkeen FC Espoo joutui pelaamaan kaksi minuuttia vajaalla, kun Perälän nilkkaa hoidettiin kentän laidalla. Kuusysi ei muuta tarvinnut, vaan sen hyökkääjä purjehti Espoon puolustuksen läpi ja sijoitti 1—0-johtomaalin.

Peli jatkui tasaisena. Kumpikaan joukkue ei päässyt loistopaikoille. Pikku hiljaa pelin hallinta siirtyi kotijoukkueelle. 37. minuutilla Kuusysin pelaaja pääsi vetopaikkaan. Pauliina Niveri sai horjutettua vetäjää niin, että veto mäjähti ylärimaan. Heti perään Kuusysi keskitti vaarallisesti Espoon puolustajien lomitse, mutta Tiina Krooks torjui läheltä tulleen jatkon. Puoliajan lopulla Essi Rauhamaa veti tulisesti yläriman alle, mutta Kuusysin maalivahti oli ajan tasalla. Taru Ylä-Peräinen tarjoili lupaavasti Jaatiselle, mutta veto jäi piippuun.

Heti toisen puoliajan alkajaisiksi Kuusysi sai vapaapotkun 30 metristä. Vapaapotku syötettiin hyökkääjälle maalin eteen, mutta Krooks heittäytyi lähivedon eteen. Kuusysi painosti mutta sai vain liudan kulmapotkuja. 69. minuutilla Vilma Silvennoinen antoi murtosyötön Jaatiselle, mutta puolustajat ehtivät paikalle ja ahdistivat Jaatisen irti pallosta.

74. minuutilla Rauhamaan takareisi revähti, ja FC Espoo oli ottanut jo ainoan vaihtopelaajansa kentälle. Näin Espoo joutui yrittämään tasoitusta viimeisen vartin ajan vajaalla. Yritykset eivät tuottaneet hedelmää. Kuusysin hyökkääjä sen sijaan pääsi 79. minuutilla syöttämään päätyrajalta maalin eteen avopaikkaan, eikä 2—0-maali ollut estettävissä. Tämä jäi lopputulokseksi, ja FC Kuusysi varmisti voitolla Kakkosen B-lohkon voiton.