Sarja: Kakkonen
Aika: 18.6.2019 klo 18:15
Paikka: Keski-Espoon tekonurmi 2
Tulos: 4—2 (1—2)

Kakkosen kevätkauden viimeisessä pelissä FC Espoon vieraaksi saapui VJS. FC Espoon pelaajien jaloissa painoi sunnuntainen peli, kun taas vieraiden askel oli kepeä. VJS:n hyökkääjät pyörittivät Espoon puolustusta mielin määrin. Niinpä heti alkajaisiksi vantaalaishyökkääjä loi tyhjästä vetopaikan ja viimeisteli tarkasti 0—1-johtomaalin.

FC Espoo alkoi saada juonen päästä kiinni, mutta VJS jatkoi hallitsevana osapuolena. Espoon onneksi VJS ei löytänyt keskityksiin jatkajaa. Sen sijaan 25. minuutilla Vilma Silvennoinen avasi Suvi Savolaiselle, joka pyörähti keskialueella ja antoi nappisyötön Siiri Perälälle juoksuun. Perälä ampui matalan, tarkan vedon ja tasoitti tilanteeksi 1—1.

FC Espoo alkoi jo hallitakin peliä, kun 34. minuutilla VJS-hyökkääjä pujotteli Espoon puolustuksen läpi ja veti läheltä 1—2-johtomaalin. Puoliajan loppu mentiin VJS:n komennossa, ja suurena helpotuksena voidaan pitää, ettei Vantaa pystynyt kasvattamaan johtoaan.

Toinen puoliaika jatkui siitä, mihin ensimmäinen jäi. VJS hankki kulmapotkuja ja ohjasi paikoistaan ohi ja yli FC Espoon maalin. Tiina Krooks torjui puolestaan ne pallot, jotka ohjautuivat maalia kohti. Lopulta 79. minuutilla Savolainen kamppaili pallon itselleen ja syötti pallon keskelle Sani Isokivijärvelle. Tämä haki jalalleen vetopaikan ja läväytti pallon paristakympistä yläriman kautta maaliin. Tilanne yhtäkkiä tasan 2—2.

Tasoitus tuntui kolahtavan vieraisiin raskaasti. Espoo ei tyytynyt puolustamaan pistettä vaan lähti saalistamaan voittoa. Hallinta siirtyi kokonaan FC Espoolle, ja viimein 87. minuutilla Perälä keskitti ruuhkaan maalin eteen, mistä Siiri Hurme ohjasi pallon maaliin. Espoo ei kyennyt tappamaan peliä, vaan tilanteet velloivat päästä toiseen. VJS:n tasoitus roikkui jo ilmassa, kun 4. lisäaikaminuutilla Perälä syötti boksin reunalle Savolaiselle. Tämä kesytti pomppupallon ja veti komeassa kaaressa loppunumeroiksi 4—2.