Sarja: Kakkonen
Aika: 9.5.2019 klo 20:15
Paikka: Säterinniityn tekonurmi
Tulos: 2—3 (2—3)

HJK/2 aloitti pelin vahvasti hyökäten, mutta pian FC Espookin näytti kynsiään. HJK-puolustus pääsi juuri ja juuri Eveliina Karaslahden keskitykseen kuudennella minuutilla. Pari minuuttia myöhemmin Siiri Perälä kiiti omalta kenttäpuolelta ohi HJK:n laitapuolustajan aina maalille asti ja sijoitti tarkasti FC Espooon 1—0-johtomaalin. Hieman myöhemmin Karaslahti ohitti puolustuksen toiselta laidalta, mutta veto jäi maalivahdin syliin.

12. minuutilla HJK veti paristakympistä Espoon maalin ylärimaan. Pallo kimposi suoraan HJK:n hyökkääjän ulottuville, ja tämä pukkasi tasoitusmaalin lähietäisyydeltä.

HJK alkoi nyt ottaa peliä haltuun. Seuraavan maalin teki kuitenkin FC Espoo. Oona Koivula keskitti pallon rangaistusalueelle. Perälä vastaanotti keskityksen, mutta hänet työnnettiin selästä kumoon. Seurasi rangaistuspotku, jonka Perälä veti varmasti sisään. Tilanne kotijoukkueelle 2—1.

HJK oli kuitenkin puikoissa, ja puolustuskolmikko Emilia JokelaJasmin HäggmanMilla Hellgren teki töitä hartiavoimin Espoon maalin edessä. FC Espoo sai tilaisuuden lisämaaliin kulmapotkusta, kun Tessa Tuomela pukkasi alanurkkaa kohti, mutta HJK:n maalivahti heittäytyi ja sai käden pallon eteen. HJK:n painostus tuotti viimein tulosta 38. minuutilla, kun hyökkääjä sai nopealla käännöksellä jalan vapaaksi maalin edustalla ja veti 2—2-tasoituksen.

HJK ei hellittänyt. Koko FC Espoon joukkue vetäytyi alas, mutta HJK tuli läpi väkisin ja siirtyi 2—3-johtoon 41. minuutilla. Puoliajan loppuminuuteilla FC Espoo sai viimein omaa hyökkäystä käyntiin, mutta HJK:n puolustusta ei saatu murrettua.

Toisen puoliajan ensimmäinen vartti oli vielä vahvempaa HJK:n painostusta. FC Espoon puolustus kuitenkin kesti; Jokela pystyi hallitsemaan niin maa-aluetta kuin ilmatilaakin, eikä HJK löytänyt tietä läpi.

Viimein tunnin pelin jälkeen FC Espoo iski toisen vaihteen päälle, ja nähtiin roolien vaihto. Espoo hyökkäsi ja HJK otti vastaan. Paras maalintekopaikka tuli 76. minuutilla, kun Espoon kulmapotkusta seurasi lupaava hässäkkä, jonka HJK sai vaivoin puolustettua.

HJK heräsi jälleen hyökkäämään viimeisillä minuuteilla ja pääsi yrittämään lähietäisyydeltä. Suvi Vuori oli kuitenkin tilanteen tasalla. Kun Espookaan ei saanut materialisoitua puolittaisia paikkojaan, lopputulokseksi jäi HJK:n 2—3-voitto.