Sarja: Kakkonen
Aika: 4.5.2019 klo 14:15
Paikka: Vehkahalli
Tulos: 4—3 (3—2)

Kauden toinen ottelu oli määrä pelata Jyväskylässä ulkokentällä, mutta takatalvi voimakkaine lumikuuroineen uhkasi aiheuttaa reissupelin peruutuksen. Kotijoukkue toimi kuitenkin ripeästi ja raivasi lyhyellä varoitusajalla pelille tilaa läheisestä kuplasta.

JyPK:ltä odotettiin alkurynnistystä. Sellainen nähtiinkin heti pelin alussa. JyPK hyökkäsi tauotta ja loi ensimmäisen paikkansa toisella peliminuutilla. Siitä selvittiin, mutta neljännellä minuutilla jyväskyläläishyökkääjä sai pallon rankkaripilkulle selkä maalia päin. Hyökkääjä pyörähti pitäjänsä ohi ja potkaisi ilmasta kotijoukkueen 1—0-johto-osuman.

Nyt pääsi FC Espookin mukaan peliin. Essi Rauhamaa kuljetti laitaa pitkin ja syötti Eveliina Karaslahdelle paikkaan; veto meni hieman ohi takatolpasta. Sani Isokivijärvi keskitti kulmapotkun maalin eteen. Pallo pomppi Emilia Jokelalle, mutta tämän veto meni yli maalin. Rauhamaa syötti Karaslahdelle ja tämä edelleen Oona Koivulalle paikkaan; veto ohi vasemmalta. Siiri Perälä tarjosi juoksuun Eerika Marmolle, joka keskitti Karaslahdelle. Tämä pyörähti, mutta veto ohjautui maalivahtia päin. Suvi Vuori avasi loistavasti Perälälle, joka juoksunsa perään sijoitti hieman takatolpasta ohi.

Ja vasta kymmenen minuuttia oli pelattu.

JyPK:kin pääsi yrittämään, mutta veto meni ohi Espoon maalin. 13. minuutilla Jokela syötti Koivulalle juoksuun. JyPK:n puolustaja sai jalkaa väliin, mutta Koivula antoi sivurajaheiton saman tien Karaslahdelle, joka kiersi oikealta laidalta boksiin ja keskitti maata pitkin takaviistoon. Suvi Savolainen sai vetää läheltä 1—1-tasoitusmaalin.

Hurja meno jatkui. 15. minuutilla JyPK-hyökkääjät pujottelivat FC Espoon puolustuksen ympäri ja sijoittivat helpon näköisesti 2—1-maalin. Seuraavalla minuutilla Rauhamaa lähti juoksuun, mutta hänet kaadettiin keskialueella. Koivula antoi vapaapotkun nopeasti vapaana olevalle Isa Haapakoskelle, ja tämä veti komeasti 20 metristä maalivahdin yli 2—2-tasoituksen.

Puolustushassi oli tarjota emännille tilaisuuden johtomaaliin, mutta Vuori ehätti hätiin. Marmoa rikottiin. Hän syötti vaparin Rauhamaalle ja tämä edelleen Karaslahdelle, jonka veto meni hieman ohi maalin.

Peli rauhoittui hieman kymmeneksi minuutiksi. 27. minuutilla Perälä syötti taas Marmolle juoksuun. Marmon keskitys Savolaiselle, mutta tämän veto meni hieman yli maalin. Heti perään Karaslahti oli päästä murtautumaan JyPK-puolustajien välistä, mutta viime hetkessä puolustaja sai jalkaa väliin. JyPK sai 30. minuutilla kulmapotkun. JyPK voitti pääpallon; pallo osui yläriman alle ja kimposi maaliviivalle ja Vuoren haltuun. Avustava näki pallon ylittäneen maaliviivan, ja näin JyPK siirtyi 3—2-johtoon.

Puoliajan lopussa parhaat tilanteet tulivat JyPK:lle. Kolme kertaa Vuori pystyi estämään jyväskyläläisten lisämaalin. Tauolle mentiin numeroissa 3—2.

Toinenkin puoliaika alkoi vauhdikkaasti. Jokela, Karaslahti ja Vilma Silvennoinen loivat puolittaisen paikan. Espoo hallitsi viisi minuuttia, kunnes JyPK alkoi päästä paikoille ja osui kerran ylärimaankin.

46. minuutilla Perälä taisteli tiensä läpi, mutta sijoitus meni ohi maalin. Heti perään Silvennoinen tarjosi Karaslahdelle, jonka veto jäi JyPK-maalivahdin sormenpäihin. Perälä pääsi jälleen läpi, mutta maalivahti oli tiellä. FC Espoo sai kulman, mutta jatko tuli maalivahdin syliin. Vähän tämän jälkeen Silvennoinen sai pallon rangaistusalueella, harhautti ja veti, mutta maalivahti veti jälleen pitemmän korren.

JyPK pysyi kurissa. FC Espoo sai vielä muutaman paikan, kunnes 80. minuutilla saatiin viimein palkinto. Haapakoski syötti Silvennoiselle laitaan. Tämä tarjosi Perälälle, joka kampesi puolustajan ohi ja veti maalin perukoille 3—3-tasoitusmaalin.

Valitettavasti kylmää suihkua ei tarvinnut odottaa kauan. Emäntien hyökkääjäkaksikko pelasi kauniisti yhteen ja mursi Espoon puolustuksen kahdella loistavalla syötöllä, joita seurasi yhtä kaunis sijoitus takatolpan juureen. Tilanne JyPK:lle 4—3.

FC Espoo aloitti hurjan painostuksen ja JyPK vetäytyi kuoreen. Lisämaaleja ei nähty, joten trillerin vei JyPK numeroin 4—3.