Sarja: Kakkonen
Aika: 25.5.2019 klo 13:00
Paikka: Keski-Espoon tekonurmi 1
Tulos: 2—1 (1—1)

FC Espoo hallitsi ensimmäistä puoliaikaa suvereenisti. FC Espoo piti palloa, syötöt napsahtivat kohdalleen, ja kaksinkamppailut voitettiin järjestään. Puolustuslinja oli aktiivinen ja tyrehdytti EBK:n muutamat paikat paitsioihin. Kulmapotkuista päästiin hyviin jatkopaikkoihin. Siiri Perälä loi tilanteita liukuhihnalta pujottelemalla EBK:n puolustuksen ohi; EBK:n maalivahti piti joukkuettaan pelissä mukana.

FC Espoon ylivoima jatkui. 40. minuutilla Perälä veti ylärimaan. Pari minuuttia myöhemmin sama nainen oli taas nokitusten maalivahdin kanssa, mutta veto ohjautui tämän syliin. Seuraavalla minuutilla Perälä syötti maalin eteen Eveliina Karaslahdelle, jonka jatko meni hieman yli maalin.

Ja sitten EBK heräsi eloon 45. minuutilla, kun nopea kärkipelaaja kuljetti pallon rangaistusalueen halki. FC Espoon puolustus seurasi, mutta taitava hyökkääjä sai tökättyä pallon lähietäisyydeltä maaliin. Näin tauolle mentiin 1—1-tasatilanteessa.

EBK tuli uudella ilmeellä toiselle puoliajalle. 49. minuutilla se oli mennä johtoon, kun FC Espoon puolustuksen huono pallokosketus tuotti vastustajalle läpiajon, mutta Tiina Krooks tuli kärppänä vastaan ja torjui pallon väljille vesille.

FC Espoo loi enenevässä määrin paikkoja, mutta maaleja ei saatu viimeisteltyä. Lopulta 81. minuutilla erotuomari aiheutti hämmennystä myöntämällä EBK:lle vapaapotkun obstruktiosta 25 metrin päästä FC Espoon maalista. Epäsuora vapaapotku annettiin sivuun metrin päähän, mistä EBK-pelaaja potkaisi täsmälleen Krooksin yli riman alle. EBK oli siirtynyt 2—1-johtoon.

90. minuutilla FC Espoolla oli paras paikka tasoittaa, kun Perälä syötti tekopaikkaan Karaslahdelle, mutta ylärima oli taas liian matalalla. Näin EBK voitti pelin 2—1 huolimatta FC Espoon näennäisestä dominoinnista.