Sarja: Kakkonen
Aika: 30.5.2019 klo 12:15
Paikka: Laaksolahden tekonurmi
Tulos: 0—1 (0—0)

Kauden vahvasti aloittanut FC Kuusysi saapui helatorstaina aurinkoiseen, tuuliseen Leppävaaraan. Alusta asti FC Espoo kehitteli pitkiä hyökkäyksiä syötellen, kun Kuusysi karvasi voimakkaasti ja kyttäsi virheitä. Ensimmäinen virhe tulikin 6. minuutilla, kun topparit arvioivat pomput väärin ja Kuusysin hyökkääjä pääsi murtautumaan läpi. Tiina Krooks heittäytyi kuitenkin vedon tielle, ja tilanteesta selvittiin säikähdyksellä.

Kotijoukkuekin tuotti liudan vaarallisia hyökkäyksiä. 17. minuutilla Siiri Perälä ajoi päätyrajaa maalille ja tarjosi nätisti maalin eteen mutta valitettavasti avopaikassa ei ollut jatkajaa. Heti perään Katja Niittysalo ajoi maalille toiselta laidalta ja keskitti matalana ristiin; maalivahti torjui Perälän sijoituksen kulmapotkuksi.

Tuuli ja Leppävaaran nopea tekonurmi haittasivat kummankin joukkueen sommitelmia, eivätkä hyökkäykset johtaneet maalipaikkoihin. 33. minuutilla Kuusysi veti 25 metristä komean kaaren, mutta Krooks flippasi pallon riman alta kulmapotkuksi. Kaiken kaikkiaan FC Espoo tuntui tässä vaiheessa hieman vaarallisemmalta osapuolelta. Isa Haapakoski ja Vilma Silvennoinen voittivat säännöllisesti keskialueen kaksintaistelut.

39. minuutilla Kuusysin maalivahdin avaus epäonnistui ja Perälälle avautui tilaisuus läpiajoon. Pallon kesyttämisessä kului kuitenkin sekunti liikaa, ja Kuusysin puolustus ehti hätiin. Puoliajan lopuksi vieraat kyhäsivät lupaavan paikan: veto rangaistusalueen reunalta meni vain hieman yli Espoon maalin. Tauolle mentiin 0—0-tasatilanteessa.

Toinen puoliaika alkoi FC Kuusysiltä vahvemmin. FC Espoo loi kuitenkin aluksi parhaat paikat. Ensin 49. minuutilla Sani Isokivijärvi veti 20 metristä, mutta maalivahti sai kopattua pallon. Pari minuuttia myöhemmin Suvi Savolainen vapautti Niittysalon läpiajoon. Valitettavasti Kuusysin maalivahdin jalkatorjunta pysäytti Niittysalon sijoituksen. Niittysalo jäi vielä kamppailemaan kimmokkeesta ja sai puolustajilta kontaktia kintuille, mutta tuomari ei nähnyt aihetta rangaistuspotkuun.

54. minuutilla Kuusysin laitapelaaja kamppaili Espoon puolustuksen kanssa rangaistusalueen sivussa ja sai syötettyä pallon maalin eteen. Kyykkä-kärki oli pidettynä mutta kurotti jalallaan palloon ensimmäisenä, eikä Krooksilla ollut mitään mahdollisuutta estää vieraiden johtomaalia. Tilanne 0—1.

Kuusysin paine jatkui vielä muutaman minuutin. 61. minuutilla lahtelaishyökkääjä murtautui läpiajoon, mutta Jasmin Häggman sai jalkansa viimeistelyn väliin. Pikku hiljaa FC Espoo alkoi kuitenkin taas hallita palloa ja saalistaa tasoitusmaalia. Taru Ylä-Peräinen ajoi laidalta maalille ja syötti takaviistoon. Puolustus ehti kuitenkin palloon ennen Annika Varhoa. Perälä, jonka kimpussa oli koko ajan kaksi tai kolme Kyykkä-pakkia, hankki joukkueelleen kulmapotkun poikineen. Mutta maalinedus oli tiukasti miehitetty, eikä palloa saatu edes kunnon tekopaikkaan.

89. minuutilla Kuusysin hyökkääjä pääsi yksin läpi, mutta ankarasti ahdistettuna hän sijoitti suoraan Krooksin syliin. Yksi maali riitti, ja näin FC Kuusysi sai kotiin vietäväksi koko pistepotin.