Aika: 28.4.2019 klo 15:30
Paikka: Laaksolahden tekonurmi
Tulos: 4—1 (2—1)

Isa Haapakoski kuljettaa

FC Espoon kausi Kakkosessa käynnistyi kotipelillä. Vastaan saapui Järvenpään palloseura. Peli alkoi Espoon lievällä hallinnalla, mutta JäPS puolusti energisesti ja rikkoi tehokkaasti Espoon syöttöpeliä. Vajaan kymmenen minuutin pelin jälkeen JäPS murtautui FC Espoon puolustuslinjan taakse. Tiina Krooks torjui ensimmäisen sijoituksen, mutta kimmoke palasi hyökkääjälle, ja JäPS siirtyi 0—1-johtoon.

FC Espoon hyökkäyspeli alkoi päästä paremmin uomiin. Essi Rauhamaa kampattiin keskialueella. Seurasi kaunis vapaapotkukuvio, mutta Vilma Silvennoinen ei aivan ennättänyt Eerika Marmon keskitykseen takatolpalle. Hieman myöhemmin Sara Jaatinen kuljetti pallon linjan taakse ja syötti maalintekopaikkaan Rauhamaalle. Tämä kuitenkin kampattiin, ja seurasi Espoon rangaistuspotku. Rauhamaan rangaistuspotku suuntautui kuitenkin liian keskelle, ja JäPS-maalivahti liimasi vedon hanskoihinsa.

Tessa Tuomela

JäPS puolusti edelleen hanakasti, mutta parinkymmenen minuutin pelin jälkeen Jaatinen pääsi murtautumaan pakkien keskitse ja lirutti pallon ohi maalivahdin tolpan juureen. Tilanne tasan 1—1. 37. minuutilla Katja Niittysalo ohitti puolustuksen oikealta laidalta. Hän keskitti matalan pallon maalialueen editse vasemmalle puolelle, mistä Rauhamaa pääsi lataamaan esteettä 2—1-johtomaalin.

Katja Niittysalo

JäPS aloitti toisen puoliajan taas vahvasti, mutta muutaman minuutin pelin jälkeen Silvennoinen nosti pallon JäPS:n korkean linjan taakse; Eveliina Karaslahti ehti palloon ennen vastaan tulevaa maalivahtia, ohitti tämän, haki paremman kulman ja sijoitti sisänurkkaan. Tilanne FC Espoolle 3—1.

Espoon kolmas osuma vaikutti lamaannuttavan JäPS:n, joka ei jaksanut enää karvata. FC Espoon hyökkäykset alkoivat vyöryä. 65. minuutilla Rauhamaa tarjosi Karaslahdelle läpisyötön, eikä tämä erehtynyt: 4—1. Vaikka Espoolla oli vielä kourallinen paikkoja kasvattaa johtoaan, lisämaaleja ei nähty, joten 4—1 jäi myös lopputulokseksi.