Peliraportti

Peli: FC Espoo — JyPK/2
Sarja: Kakkonen
Aika: 10.8.2019 klo 13:00
Paikka: Leppävaaran tekonurmi 1
Tulos: 0—1 (0—1)

Kun ensimmäinen JyPK/2-kohtaaminen oli peruuntua keväisen lumipyryn takia, vastavierailu Leppävaarassa pelattiin helteisissä oloissa. FC Espoolla oli pallonhallinta, mutta aggressiivisesti karvaava JyPK teki hyökkäyksiinlähdön vaikeaksi.

Kotijoukkue sai lupaavan maalipaikan 7. minuutilla, kun pallo jäi pomppimaan kulmapotkun jälkeen Jyväskylän maalille. Veto valitettavasti ohjautui maalin läheltä suoraan maalivahdin syliin. 15. minuutilla Espoolla oli seuraava loistava maalipaikka: Eveliina Karaslahti avasi pitkällä ristipallolla Sara Jaatiselle juoksuun. Jaatinen keskitti maalin eteen, mistä Siiri Perälä jatkoi polvella hieman ohi maalin.

JyPK/2:n voittomaali syntyy

JyPK oli rangaista harhasyötöstä 24. minuutilla, mutta veto tuli suoraan Tiina Krooksin syliin. FC Espoo rakenteli lupaavia tilanteita, mutta tulosta ei tullut. Lopulta 40. minuutilla FC Espoon puolustuksen purkupallo jäi lyhyeksi ja päätyi jyväskyläläishyökkääjälle. Tämä ei tuhrinut tilaisuutta vaan ajoi maalille ja veti läheltä Krooksin näppien kautta alakulmaan. Tauolle mentiin 0—1-tilanteessa.

Toisen puoliajan aluksi Vilma Silvennoinen pääsi maalintekopaikkaan, mutta JyPK-maalivahti tuli oikea-aikaisesti vastaan ja torjui vedon. FC Espoo hallitsi peliä entistä selkeämmin, mutta Jyväskyläkin osoitti vaarallisuuttaan. 58. minuutilla JyPK karkasi 2-vastaan-1-hyökkäykseen, mutta Milla Hellgren otti pallon pois. Heti seuraavalla minuutilla JyPK-vastahyökkäyksen pysäytti Krooks katkaisten keskityksen heittäytymällä.

66. minuutilla Perälä siirsi pallon laidalta Jaatiselle, ja tämä jatkoi nopeasti Essi Rauhamaalle vetopaikkaan. Rauhamaan veto meni hieman yli maalin. 76. minuutilla Perälä ajoi päätyrajalle ja syötti rangaistuspilkulle Rauhamaalle, joka ohjasi pomppivan pallon hieman ohi maalin yläkulman. FC Espoo jatkoi hyvien tilanteiden kehittelyä, mutta maaliin palloa ei saatu.

84. minuutilla JyPK pääsi läpiajoon. Sijoitus oli matkalla alanurkkaan, mutta Krooks heittäytyi ja sai torjuttua pallon kulmapotkuksi. Näin toinen puoliaika jäi maalittomaksi, ja JyPK/2 sai koko pistepotin kotiin vietäväksi.