Sarja: Suomen Cup
Aika: 31.8.2019 klo 14:00
Paikka: Leppävaaran tekonurmi 1
Tulos: 8—0 (2—0)

Suomen Cupin toiselle kierrokselle FC Espoo sai vastaansa Lapuan Virkiän, joka pelaa Kakkosen C-lohkossa. Peli pelattiin ihanteellisissa oloissa Leppävaaran tekonurmella. Kotijoukkue otti pelin haltuun alusta asti. Pari lupaavaa maalipaikkaa jäi käyttämättä, mutta 4. minuutilla Siiri Perälän veto kaarsi kierteisenä maalivahdin yllätykseksi tolpan paremmalle puolelle, ja Espoo siirtyi 1—0-johtoon.

FC Espoon hallinta osoitti puolen tunnin kohdalla jo laantumisen merkkejä. Mutta 34. minuutilla Essi Rauhamaa vapautti Sara Jaatisen, joka pyörähti maalin edessä ja tarjosin Isa Haapakoskelle viereen. Tämä sijoitti läheltä 2—0-numerot. 44. minuutilla Virkiällä oli jakson paras paikka kavennukseen, kun Espoon puolustusvirhe johti vastustajan läpiajoon. Tiina Krooks piti kuitenkin maalinsa puhtaana ja torjui sijoituksen kulmapotkuksi. Lisäajalla Jaatinen pääsi vielä läpiajoon, mutta Virkiän maalivahti kurotti varpaansa sijoituksen eteen.

Toisen puoliajan alkajaisiksi Rauhamaa syötti Suvi Savolaiselle ja tämä edelleen Perälälle, jonka vasuri tuotti 3—0-johto-osuman. 56. minuutilla Virkiälle avautui erinomainen kavennustilaisuus, mutta Krooks oli jälleen maalinsa lukkona. 62. minuutilla Rauhamaa syötti Siiri Hurmeelle, ja tämä jatkoi Perälälle. Tuloksena jo 4—0-johto. Muutama minuutti myöhemmin FC Espoo järjesti valtavan hässäkän Virkiän maalille. Lopulta pallo ajatui Perälälle, joka kimmautti tolpan kautta päivän neljännen maalinsa: 5—0.

FC Espoon syöttöpeli tuotti tilanteita — ja maaleja! — liukuhihnalta. 72. minuutilla Jaatinen syötti Vilma Silvennoiselle ja tämä edelleen Taru Ylä-Peräiselle, joka ampui läheltä 6—0-johtomaalin. Jaatinen oli jälleen asialla pari minuuttia myöhemmin tarjoten nappisyötön Rauhamaalle, joka sai asetella palloa kaikessa rauhassa takatolpalla, ennen kuin hän ampui tyhjiin 7—0-lukemat. Eikä aikaakaan, kun Eerika Marmo veti komeasti paristakymmenestä metristä yläriman kautta sisään 8—0-maalin.

Kummallakin joukkueella olisi ollut paikkoja maaleihin pelin loppuminuuteilla. Tuomari ei nähnyt enää syytä pitkittää peliä lisäajalla, ja näin FC Espoo selvitti tiensä Cupin kolmannelle kierrokselle.