Peliraportti

Peli: FC Espoo — FC Viikingit
Sarja: Kakkonen
Aika: 19.5.2019 klo 14:00
Paikka: Laaksolahden tekonurmi
Tulos: 3—0 (1—0)

FC Viikingit saapui FC Espoon vieraaksi Laaksolahden kuumalle tekonurmelle. Espoo piti huolta pallonhallinnasta alusta alkaen, ja emännät kehittivät monta lupaavaa maalipaikkaa. FC Espoon painostus voimistui pelin edetessä. 21. minuutilla Suvi Savolainen osui jo ylärimaan. Heti perään FC Espoo järjesti hässäkän Viikinkien maalille. Pallo pomppi Savolaiselle, joka siirsi pallon sivuun ja veti läheltä maalivahdin näppien kautta maalin kattoon. Tilanne 1—0.

FC Viikingit alkoi saada peliään ojennukseen, ja vahvat etenemiset laidalta tuottivat FC Espoon puolustukselle vaikeuksia. Muutama vaarallinen keskitys pomppi Espoon maalin edessä, mutta Eerika Marmo oli valppaimpana purkamassa palloa ulos boksista. Lisäksi pari puolustushassia tarjosi Viikingeille erinomaisen mahdollisuuden tasoitukseen, mutta Espoon maali varjeltui lähinnä hyvällä onnella.

Siiri Perälä veti puolen tunnin kohdalla tolppaan, mutta lisämaaleja ei ensimmäisellä puoliajalla nähty.

Toinen puoliaika alkoi myös FC Espoon hallinnalla. 48. minuutilla Eveliina Karaslahti pääsi läpiajoon, mutta vastustajan maalivahti torjui vedon loistavalla heittäytymisellä. Kummallakin joukkueella oli paikkansa, kunnes 60. minuutilla Perälä kuljetti palloa täydessä vauhdissa laitaa pitkin. Viikinkipuolustaja pysyi vauhdissa mukana, mutta Perälä pysähtyi äkkiä ja tarjosi Sani Isokivijärvelle keskelle. Isokivijärvi veti tarkasti aivan oikeaan ylänurkkaan. FC Espoon johto 2—0.

Pelin kuva ei muuttunut. FC Espoo loi paikkoja tasaiseen tahtiin, ja Viikingit säikäyttivät muutaman minuutin välein omilla tilanteillaan. 77. minuutillla Perälä vapautti Savolaisen, joka juoksi läpi ja veti. Veto kolahti rautoihin ja kimposi takaisin kentälle, mutta tuomaristo oli tilanteen tasalla ja näki maalin syntyneen: 3—0.

Loppuminuuteilla FC Viikingit oli kaventaa hienolla vedolla, joka oli painumassa yläriman alle, mutta Tiina Krooks kurotti ja vangitsi pallon hanskoihinsa. Heti perään viikinkihyökkääjä pääsi läpiajoon, mutta sijoitus meni hieman ohi maalin. Näin lopputulokseksi jäi FC Espoon 3—0-voitto.