Sarja: Kakkonen
Aika: 15.9.2019 klo 14:45
Paikka: Laaksolahden tekonurmi
Tulos: 0—3 (0—2)

Kotipeli FCFJ:tä vastaan pelattiin pääosin rankkasateessa Laaksolahden tekonurmella. Peli alkoi Futuran painostuksella; FC Espoon hyökkäykseenlähdöt tyrehtyivät alkuunsa. Ensimmäinen lupaava maalipaikka tuli tosin Espoolle, kun 10. minuutilla Siiri Perälä syötti Taru Ylä-Peräiselle laitajuoksuun. Maalivahti sai sormiaan Ylä-Peräisen vetoon, ja pallo jatkoi takatolpalle. Valitettavasti paikalla ei ollut espoolaista.

Futuran ensimmäinen maalipaikka syntyi 15. minuutilla. Porvoolaiset saivat laitakamppailusta sivuvaparin. Keskitys tuli takatolpalle tyhjään paikkaan, mistä Futura-pelaaja jatkoi jalalla. Maali näytti täysin varmalta, mutta Tiina Krooks heittäytyi ja torjui pallon kulmapotkuksi. Helpotus oli kuitenkin lyhytaikainen, sillä samainen kulmapotku jatkettiin maalin edestä maaliin, ja vieraat johtivat 0—1.

Sade yltyi kaatosateeksi, eikä kumpikaan joukkue pystynyt pitkään aikaan luomaan vaaratilanteita. Puolen tunnin kohdalla Krooks taklattiin rangaistusalueella. Tuomari ei nähnyt tilanteessa rikettä, mistä kimmastunut Krooks antoi tuomarin kuulla kunniansa. Seuraus oli suora punainen kortti. Kun penkillä ei ollut koulutettua varamaalivahtia, kenttäpelaaja Perälä otti hanskat käteen. 42. minuutilla Perälän avaus jäi lyhyeksi. Futuran hyökkääjä sai pallon ja roikutti sen Perälän yli maaliin. Tauolle lähdettiin 0—2-lukemissa.

53. minuutilla Futura-pelaaja yritti kaukolaukausta. Perälä kurotti kätensä ylänurkan suojaksi, ja jatkettiin Porvoon kulmapotkulla. Kulmapotkulle löytyi jälleen jatkaja, ja tilanne oli 0—3.

Pelin viimeisen vartin aikana FC Espoo oli vaarallisempi. 73. minuutilla Futuran maalivahti pelasi huolimattomasti, ja Annika Varholle tarjoutui tilaisuus rangaista avopaikasta. Valitettavasti maalivahti sai torjuttua vedon. Pari minuuttia myöhemmin Espoo lähti vapaapotkun vastaiskuun. Suvi Savolainen kuljetti pallon vastustajan päätyrajalle ja syötti maalin eteen Isa Haapakoskelle, joka nosti pallon takatolpalle. Varho oli tyhjän maalin edessä muttei yltänyt pukkaamaan palloon.

Aivan loppuminuuteilla Maria Merkel juoksi linjan taakse ja tavoitti pallon ennen vastaan tullutta maalivahtia. Merkel siirsi pallon sivuun ohittaen maalivahdin. Maali oli tyhjänä, ja Merkel oli viimeistelemässä varman maalin, kun maalivahti pysäytti hänet nykäisemällä häntä rivakasti käsivarresta. Tilanne jäi tuomarilta täysin huomaamatta, joten peli päättyi FCFJ:n 0—3-voittoon.