Sarja: Kakkonen
Aika: 25.9.2019 klo 20:15
Paikka: Säterinniityn tekonurmi
Tulos: 1—1 (1—0)

Hieman sekavan alun jälkeen FC Espoo otti pelin haltuunsa. Alkuminuuteilla Sara Jaatinen syötti Eveliina Karaslahdelle, jonka vedon maalivahti torjui eteensä. Siiri Hurme pääsi vetämään kimmokkeen läheltä, mutta pallo mäjähti tolppaan. Heti perään Karaslahti syötti pallon boksiin. Jaatinen peippasi ohi puolustajan, ja sijoitus osui toistamiseen tolppaan!

Syöttöpeli sujui esimerkillisesti, ja FC Espoo ehätti irtopalloihinkin aina ensimmäisenä. Lopulta 17. minuutilla saatiin palkinto, kun Eerika Marmo keskitti laidalta maalinedusruuhkaan, mistä Karaslahti sai pallon haltuunsa ja veti läheltä 1—0-maalin.

PK-35 heräsi lumouksestaan ja alkoi painostaa. Vaikka FC Espoo otti jatkuvasti hyökkäyksiä vastaan, PK:n ratkaisut jäivät vajaiksi, eikä oikeasti vaarallisia tilanteita syntynyt. Tilanne muuttui puoliajan loppuminuuteilla. Ensin PK keskitti ja Suvi Vuori otti kaksi ilmiömäistä torjuntaa lähietäisyydeltä. Pian tämän jälkeen Vuori torjui taas vaarallisen viimeistely-yrityksen, mutta hänen todettiin turvautuneen sääntöjenvastaisiin otteisiin, ja PK-35:lle tuomittiin rangaistuspotku. Rankkari oli varsin laadukas, mutta sitä näyttävämpi oli Vuoren heittäytyminen vedon tielle! Näin tauolle lähdettiin FC Espoon johdossa.

Toinen puoliaika alkoi FC Espoon hurjalla painostuksella, mutta maalipaikkaa ei kyetty luomaan. Jo muutaman minuutin pelin jälkeen ote siirtyi pysyvästi vierasjoukkueelle, ja pelistä muodostui puolustustaistelu. Vuori sai tilaisuuksia loistaa maalillaan. Ensin 51. minuutilla hän nappasi pallon oikea-aikaisella vastaantulolla. Heti tämän jälkeen Espoon puolustus oli täysin hajalla, ja Vuori sai torjuttua lähivedon ylärimaan.

Ajan kuluessa PK sai lisää energiaa, kun Espoon pattereista tuntui loppuvan virta. Moni tilanne olisi voinut päättyä huonommin, ellei Vilma Silvennoinen olisi rientänyt keskikentältä paikkaamaan puolustusta. Espoon ainoa paikka syntyi 65. minuutilla, kun Suvi Savolainen pääsi läpiajoon, mutta sijoitus ohjautui hieman ohi maalin.

PK-35:n vahva peli tuotti lopulta hedelmää. 76. minuutilla PK:n hyökkääjä hassutti neljä puolustajaa ja toimitti pallon ruuhkaan. Vuori sai kättä väliin muttei lopulta pystynyt estämään lähivetoa, joka katsottiin omaksi maaliksi. PK:lla oli vahva halu voittaa, mutta kumpikaan joukkue ei pystynyt luomaan enää kunnon paikkoja, joten 1—1 jäi lopputulokseksi. Tulos riittää melkein varmasti pitämään FC Espoon Kakkosessa.