Sarja: Kakkonen
Aika: 27.7.2019 klo 17:00
Paikka: Järvenpään nurmi
Tulos: 1—5 (1—3)

Peli pelattiin 30 asteen helteessä, mutta alustana oli onneksi nurmi. Kotijoukkue painoi pelin ankaralla karvauksella FC Espoon päähän alkuminuuteiksi. Tiina Krooks liimasi ruuhkan keskeltä JäPS:n haasteellisen kulmapotkun. JäPS sai selkeämpiä maalintekotilanteita kuin FC Espoo, mikä kulminoitui täpärään paitsiomaaliin 27. minuutin kohdalla.

Heti seuraavalla minuutilla Siiri Perälä taklattiin sääntöjen rajamailla JäPS:n rangaistusalueella. Ja puoli minuuttia myöhemmin Perälä teki läpijuoksun ja sijoitti alakulmaan 0—1-johtomaalin. Perälä oli tehdä uuden maalin myös 31. minuutilla, kun hänen kaukovetonsa kimposi ylärimasta maaliviivaan. 32. minuutilla kotijoukkue sai vapaapotkun 25 metristä. Jälkitilanteessa pallo pomppi pelaajaruuhkan keskellä, kunnes JäPS-pelaaja sai vedettyä lähietäisyydellä Espoon pelaajan jalan kautta 1—1-tasoituksen.

JäPS oli kuitenkin jo uupunut alun aggressiivisesta karvauksestaan, ja FC Espoo oli nyt selvästi niskan päällä. Perälä voitti pian kulmapotkun, jonka antoi Vilma Silvennoinen pelaajameren keskelle. Pallo kimposi takatolpalle Perälälle, joka veti rauhassa 1—2-johtomaalin. 38. minuutilla Sara Jaatinen teki laitajuoksun ja syötti takaviistoon. Suvi Savolainen veti läheltä. Maalivahti torjui pallon Eveliina Karaslahdelle, joka veti läheltä. Maalivahti torjui pallon Isa Haapakoskelle, joka veti läheltä — eikä maalivahti enää tätä vetoa pystynyt torjumaan. Tilanne 1—3.

Tämän maalivahti vielä torjui...
... muttei enää tätä.

FC Espoo oli kasvattaa heti johtoaan, kun JäPSin avauskuvio epäonnistui pahasti maalivahdin ollessa kaukana maaliltaan. Perälällä leikkasi välittömästi, mutta nopea kaukoveto meni ohi maalin. JäPS:kin sai yhden vaarallisen keskityspallon maalille, mutta Krooks hoiti tilanteen ujostelematta nyrkkeilemällä.

JäPS oli kerännyt energiaa tauolla ja oli toisen puoliajan alun lievästi vahvempi osapuoli. Jakson edetessä FC Espoo otti kuitenkin hallinnan takaisin itselleen. 65. minuutilla Savolainen vapautti Karaslahden läpijuoksuun. Tämä harhautti vielä puolustajan ja veti ylärimaan. Kimmoke tuli Perälälle maalin eteen, ja Perälä viimeisteli maalivahdin sormien kautta numeroiksi 1—4.

JäPS yritti monesti tulla oikean laidan kautta, mutta Eerika Marmo ja Milla Hellgren tyrehdyttivät hyökkäykset sivurajalle. FC Espoolla oli puolestaan monta erinomaista paikkaa, yksi maali saatiin vielä aikaan lisäajalla. Annika Varho ajoi laitaa maalille ja syötti maalivahdin sormien kautta Karaslahdelle, joka viimeisteli loppulukemat 1—5.